Site icon NewsIT

Τουλάχιστον 20 νεκροί από έκρηξη στη Δαμασκό – 41 ισλαμιστες αντάρτες σκοτώθηκαν σε ενέδρα του στρατού

25.10.2013 | 19:24
Τουλάχιστον 20 νεκροί από έκρηξη στη Δαμασκό – 41 ισλαμιστες αντάρτες σκοτώθηκαν σε ενέδρα του στρατού

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν, όταν εξερράγη ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο κοντά σε τέμενος στην πόλη Σουκ Ουάντι Μπαράντα, 40 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Δαμασκού.

«Μια ισχυρή έκρηξη που προκλήθηκε από την έκρηξη ενός παγιδευμένου αυτοκινήτου κοντά σε ένα τέμενος στην πόλη Σουκ Ουάντι Μπαράντα προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον είκοσι ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων», σύμφωνα με το Παρατηρητήριο. Πολλοί από τους τραυματίες είναι παιδιά, διευκρίνισε ο διευθυντής της μη κυβερνητικής οργάνωσης Ράμι Άμπντελ Ράχμαν.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η πόλη βρίσκεται υπό τον έλεγχο των εξεγερμένων και ότι ο στρατός του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ έχει λάβει θέσεις ακριβώς έξω από αυτή.

Η κρατική τηλεόραση επίσης μετέδωσε την είδηση της έκρηξης, κατηγορώντας «τρομοκράτες» που συνδέονται με την αλ Κάιντα. «Οι τρομοκράτες του Μετώπου αλ Νόσρα τοποθέτησαν ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο κοντά στο τέμενος Οσάμα μπεν Ζέιντ στην Σουκ Ουάντι Μπαράντα στην επαρχία της Δαμασκού. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πολλούς νεκρούς και τραυματίες», σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το πρακτορείο SANA, ο συριακός στρατός σκότωσε 41 ισλαμιστές αντάρτες σε ενέδρα κοντά στη Δαμασκό. Από την ενέδρα κοντά στη λίμνη αλ Οτάιμπα, νοτιοανατολικά της Δαμασκού, τραυματίστηκαν επίσης 10 εξεγερμένοι, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περίπου 8.000 πρόσφυγες ζητούν άσυλο στη Βουλγαρία

Συρία: Δεκάδες γυναίκες αφέθηκαν ελεύθερες, στο πλαίσιο της συμφωνίας απελευθέρωσης κρατουμένων

“ΝΑΤΟ και Ρωσία θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην καταστροφή χημικών στη Συρία”

Καρέ καρέ η διάσωση Σύρων μεταναστών (VIDEO)

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version