Site icon NewsIT

Τουρκία: Από τα 4,8 μέτρα πυροβολήθηκε ο διαδηλωτής Ετέμ Σαρισουλούκ (VIDEO)

17.06.2013 | 22:14
Τουρκία: Από τα 4,8 μέτρα πυροβολήθηκε ο διαδηλωτής Ετέμ Σαρισουλούκ (VIDEO)

Ο Ετέμ Σαρισουλούκ, ο 26χρονος τούρκος διαδηλωτής που έχασε τη ζωή τους σε διαδηλώσεις στην Άγκυρα, σκοτώθηκε από τη σφαίρα αστυνομικού, από πολύ μικρή απόσταση –λιγότερο από πέντε μέτρα– αναφέρουν τα πορίσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, που είχε ανέβει εξαρχής στο ίντερνετ, και όπως επιβεβαιώνεται από την έρευνα, ο Σαρισουλούκ πυροβολήθηκε στο κεφάλι από απόσταση 4,8 μέτρων με πιστόλι 9 χιλιοστών.
Δεν υπήρξε εξοστρακισμός, ο πυροβολισμός ήταν απευθείας.

Οι μαρτυρίες αυτοπτών αναφέρουν (αυτό δείχνει και το βίντεο) ότι κατά τη διάρκεια των αψιμαχιών με την αστυνομία την 1η Ιουνίου ένας αστυνομικός έριξε κάτω έναν διαδηλωτή. Τότε άλλοι διαδηλωτές άρχισαν να πετούν πέτρες στους αστυνομικούς για να σώσουν τον διαδηλωτή που ήταν πεσμένος. Ένας αστυνομικός τράβηξε όπλο και άρχισε να πυροβολεί ψηλά.

Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και παρέμεινε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση μέχρι να κηρυχθεί κλινικά νεκρός στις 12 Ιουνίου. Πέθανε την Παρασκευή 14 Ιουνίου.

Για την οικογένεια, που μίλησε στην βρετανική Telegraph, η ευθύνη του θανάτου είναι αποκλειστικά στους ώμους του πρωθυπουργού: “Ο Ταγίπ [Ερντογάν] έκανε τα αδέλφια να σκοτώνουν το ένα το άλλο. Δεν κατηγορώ την αστυνομία, είναι και αυτοί παιδιά μας. Ο Ταγίπ δίνει τις εντολές”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αστυνομικοί χτυπούν Τούρκο δημοσιογράφο και τον… συλλαμβάνουν χειροπόδαρα! (VIDEO)

Κατεβάζει στρατό ο Ερντογάν – Νέες συγκεντρώσεις στην Κωνσταντινούπολη

Βία, δακρυγόνα και συλλήψεις στην Τουρκία – Παράνομη η απεργία κατά του Ερντογάν

Παραλήρημα Ερντογάν στους οπαδούς του: Είμαι ο καλύτερος πρωθυπουργός! – Και στην Ελλάδα έγιναν τα ίδια, αλλά τους έδωσαν λεφτά!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version