Site icon NewsIT

Τουρκία: Εικόνα ήττας για το κυβερνών κόμμα στις επαναληπτικές δημοτικές εκλογές

01.06.2014 | 23:44
Τουρκία: Εικόνα ήττας για το κυβερνών κόμμα στις επαναληπτικές δημοτικές εκλογές

Τελικά αποτελέσματα δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη στην Τουρκία, αλλά στους δήμους των δύο πόλεων του 'Αγρι και της Γιάλοβας, το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης έχασε από το φιλοκουρδικό Κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας και από το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα, στις επαναληπτικές δημοτικές εκλογές.

Στο ‘Αγρι, με καταμετρημένο το 98% των ψήφων ο υποψήφιος του ΚΕΔ προηγείται με 51,1% (45,9% στις δημοτικές εκλογές του περασμένου Μαρτίου) και διαφορά 2.579 ψήφων και ακολουθεί ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος με 45,4% (45,5).

Στη Γιάλοβα με καταμετρημένο το 94,69% των ψήφων προηγείται ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (αξιωματική αντιπολίτευση) με 47,9% (42,9% το Μάρτιο) και ακολουθεί ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος με 47,5% (42,9% το Μάρτιο). Η διαφορά των ψήφων είναι 206. Ωστόσο, σύμφωνα με τα ανεπίσημα τελικά αποτελέσματα, ο υποψήφιος του ΡΛΚ νίκησε με διαφορά 170 ψήφων. Ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος, Αμπτνουχαμίτ Γκιουλ, δήλωσε πως το κόμμα του θα προχωρήσει σε ένσταση σχετικά με περίπου 800 ψήφους.

Οι εκλογές σήμερα πραγματοποιήθηκαν στους δήμους των δύο πόλεων, καθώς και σε επτά επαρχίες και τέσσερα χωριά σε διάφορους νομούς, όπου είχαν ακυρωθεί τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών της 30ης Μαρτίου 2014 μετά από ενστάσεις.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε δώσει ιδιαίτερη σημασία στις εκλογές για τους δήμους στο ‘Αγρι και τη Γιάλοβα, πραγματοποιώντας ο ίδιος τις προεκλογικές ομιλίες στις δύο αυτές πόλεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χάος και πάλι στην Τουρκία – Δακρυγόνα και αντλίες νερού για να διαλυθούν τα πλήθη – Δεκάδες συλλήψεις και τραυματίες

Ξανά στη δίνη οργισμένων διαδηλώσεων η Τουρκία – Δακρυγόνα και αντλίες νερού στην πλατεία Ταξίμ – Ζητούν απ’ τον Ερντογάν να παραιτηθεί

Τουρκία: Η στιγμή που δημοσιογράφος του CNN συλλαμβάνεται στην πλατεία Ταξίμ (VIDEO)

Χιλιάδες μουσουλμάνοι προσευχήθηκαν έξω απ’ την Αγία Σοφία για να γίνει Τζαμί

Η “δημοκρατία” του Ερντογάν: Όποιος διαδηλώνει, συλλαμβάνεται!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version