Τρίτη, 23 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Τουρκία: Μπουνιές και ξύλο στον αρχηγό της αντιπολίτευσης! (ΦΩΤΟ και VIDEO)

Τουρκία: Μπουνιές και ξύλο στον αρχηγό της αντιπολίτευσης!  (ΦΩΤΟ και VIDEO)

Πανικός επικράτησε στους διαδρόμους της τουρκικής Βουλής, όταν ένας άγνωστος άνδρας επιτέθηκε και γρονθοκόπησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, λίγο πριν από την έναρξη συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Την ώρα που ο Κιλιτσντάρογλου χαιρετούσε δύο βουλευτές του κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας, εμφανίστηκε ένας άνδρας ο οποίος του έριξε δυο γροθιές στο πρόσωπο, εκσφενδονίζοντας τα γυαλιά του, και τον κλώτσησε.

Άνδρες της φρουράς του επιτέθηκαν στο δράστη και τον έριξαν στο πάτωμα.

Μετά το επεισόδιο επέστρεψε στο βήμα της βουλής, λέγοντας “Ο δρόμος προς τη δημοκρατία είναι γεμάτος εμπόδια”, συμπληρώνοντας “η πίεση και η βία δεν θα μας φοβήσουν. Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω”.

Όπως έγινε γνωστό, λίγες ώρες αργότερα, ο δράστης είναι μέλος της Alperen, οργάνωσης – παρακλάδι του Εθνικιστικού Κόμματος και στο προφίλ του στο facebook έχει αναρτήσει δεκάδες σχόλια εκθειάζοντας τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο δράστης ονομάζεται Ορχάν Οβέτ και απομακρύνθηκε άμεσα από το χώρο ώστε να αποφευχθεί λιντσάρισμά του, όπως αναφέρει η Radikal, ενώ πλέον κρατείται σε αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με την κατάθεσή του, πάντως, η ασφάλεια του επέτρεψε την είσοδο στη Βουλή, όταν δήλωσε ότι συμμετέχει στην κοινοβουλευτική ομάδα του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

“Είχα βάλει στο νου μου να ρίξω γροθιά στον Κιλιντσάρογλου. Περίμενα να τον δω να μπαίνει και του έριξα μπουνιά με την πρώτη ευκαιρία”, δήλωσε ο Ορχάν Οβέτ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το YouTube προσέφυγε στο Συνταγματικό Δικαστήριο ζητώντας την άρση του αποκλεισμού του στην Τουρκία

Τουρκία: Ο Ερντογάν απαγόρευσε “σιωπηλά” και τις εκτρώσεις!

“Το κράτος είμαι εγώ”! Ερντογάν σουλτάνος αμφισβητεί τους πάντες και τα πάντα

Επανήλθε το Twitter στην Τουρκία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε