Κυριακή, 6 Οκτ.
26oC Αθήνα

Τουρκία: Όλοι οι άνθρωποι του Ερντογάν στην κυβέρνηση Νταβούτογλου

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

Η νέα κυβέρνηση του Αχμέντ Νταβούτογλου είναι η επιτομή της φράσης «όλοι οι άνθρωποι του προέδρου». Γιατί τα περισσότερα μέλη της νέας κυβέρνησης είναι… άνθρωποι του Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η νέα κυβέρνηση του Αχμέντ Νταβούτογλου πήρε το… πράσινο φως από τον πρόεδρο της Τουρκίας. Και δε γινόταν αλλιώς αφού πολλοί στενοί συνεργάτες του περιλαμβάνονται στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Το Νταβούτογλου είχε πάρει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Ερντογάν μετά τον θρίαμβο του ισλαμοσυντηρητικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) στις βουλευτικές εκλογές της 1ης Νοεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός Νταβούτογλου ανακοίνωσε τη σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος και όρισε τον πρώην υπουργό Οικονομίας Μεχμέτ Σιμσέκ έναν από τους αντιπροέδρους της νέας κυβέρνησης, αρμόδιο συνολικά για την οικονομία της χώρας.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναλαμβάνει και πάλι επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας. Ο γαμπρός του προέδρου Ερντογάν, ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ, αναλαμβάνει το υπουργείο Ενέργειας. Ο Μουσταφά Ελίτας ορίστηκε υπουργός Οικονομίας. Ο Νατζί Αγκμπάλ είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε