Κόσμος

Τουρκία: Στη φυλακή οι ηγέτες του φιλοκουρδικού HDP

Οι τουρκικές αρχές διέταξαν την προφυλάκιση των συμπροέδρων του φιλοκουρδικού αντιπολιτευόμενου Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) εν αναμονή της δίκης τους, δήλωσαν δικαστικοί αξιωματούχοι, αφού προηγουμένως είχαν τεθεί υπό κράτηση στο πλαίσιο έρευνας που σχετίζεται με την τρομοκρατία.

Το δικαστήριο του Ντιγιάρμπκιρ αποφάσισε την προφυλάκιση του Σελαχατίν Ντεμιρτάς και της Φιγκέν Γιουκσεντάγ, συμπροέδρων του HDP, καθώς και τριών άλλων βουλευτών του σχηματισμού αυτού, που είχαν τεθεί υπό κράτηση την περασμένη νύκτα.

Οι ενέργειες αυτές των τουρκικών αρχών καταδικάσθηκαν από την ΕΕ, ευρωπαίους ηγέτες και οργανώσεις για τα δικαιώματα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
 

Κόσμος

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Δείτε επίσης
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η σχέση μεταξύ πολιτικής και οργανωμένου εγκλήματος: Έξι κορυφαίοι διακινητές ναρκωτικών που έχουν μετατρέψει την Τουρκία σε «ναρκοκράτος»
Οι κορυφαίοι διακινητές ναρκωτικών στην Τουρκία περιλαμβάνουν προσωπικότητες υψηλού προφίλ που έχουν βαθιά εδραιωθεί τόσο στο πολιτικό όσο και στο εγκληματικό τοπίο της χώρας
Η σχέση μεταξύ πολιτικής και οργανωμένου εγκλήματος: Έξι κορυφαίοι διακινητές ναρκωτικών που έχουν μετατρέψει την Τουρκία σε «ναρκοκράτος»