Κόσμος

Τουρκία: Το Ισραήλ καθυστερεί τις αποζημιώσεις των θυμάτων του “Μαβί Μαρμαρά”

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κ. Μπενιαμίν Νετανιάχου καθυστερεί την επικύρωση της συμφωνίας που έχει επιτευχθεί με την Τουρκία για τις αποζημιώσεις στα θύματα του επεισοδίου με το Μαβί Μαρμαρά, λένε τουρκικές διπλωματικές πηγές στην εφημερίδα Χουριέτ. 

Ο κ. Νετανιάχου είναι διστακτικός λόγω εσωτερικών πολιτικών υπολογισμών, καθώς βρίσκεται ήδη υπό πίεση μετά την διακοπή των συνομιλιών με τους Παλαιστινίους και την νέα συμφωνία ενότητας που υπέγραψαν οι δυο Παλαιστινιακές οργανώσεις Φάταχ και Χαμάς, σύμφωνα με τις πηγές αυτές.

Εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Αρχής στην Άγκυρα δήλωσε ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός, κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε τηλεφωνική συνομιλία τη νύχτα της 23ης Απριλίου, τόσο με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, όσο και με τον αρχηγό της Χαμάς, κ. Χάλεντ Μεσάαλ.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, που ως γνωστόν υποστηρίζει από καιρό τη συμφιλίωση των δύο αυτών Παλαιστινιακών οργανώσεων και θεωρεί την συνεργασία τους προϋπόθεση για τη λύση του Παλαιστινιακού , απέφυγε να κάνει το παραμικρό σχόλιο για τη συμφωνία, όσο η κίνηση αυτή επηρεάζει την πορεία των συνομιλιών του Ισραήλ με τους Παλαιστινίους.

Η συμφωνία για τις αποζημιώσεις έχει ήδη ολοκληρωθεί , μετά από δύσκολες και μακρές διαπραγματεύσεις και το κείμενό της έχει υποβληθεί στους πρωθυπουργούς της Τουρκίας και του Ισραήλ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νετανιάχου: “Καμία συζήτηση για ειρήνη με την Παλαιστίνη που υποστηρίζεται από τη Χαμάς”

Ισραήλ: “Χαριστική βολή στην ειρηνευτική διαδικασία έδωσε ο Αμπάς”

Συμφωνία Κύπρου- Ισραήλ για ανταλλαγή πληροφοριών για υδρογονάνθρακες

Δουλεύουν για αναγνώριση του Ψευδοκράτους οι Τούρκοι;

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «αντίο» του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στον Πάπα Φραγκίσκο - «Πιστός φίλος, συνοδοιπόρος και συμπαραστάτης της Ορθοδοξίας»
«Τα δώδεκα χρόνια της παποσύνης του στάθηκε γνήσιος φίλος της Ορθοδοξίας, γνήσιος φίλος των ελαχίστων αδελφών του Κυρίου, άφησε ένα παράδειγμα ταπεινώσεως και αδελφικής αγάπης. Θα τον ενθυμούμεθα πάντοτε» δήλωσε ο Βαρθολομαίος
Ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος το 2014
Ισημερινός: Έσυραν έναν Βρετανό έξω από αστυνομικό τμήμα που κατηγορούνταν για φόνο και τον έκαψαν ζωντανό
Μια ομάδα ντόπιων που ζητούσε δικαιοσύνη εισέβαλε στο αστυνομικό τμήμα, άρπαξε τον άντρα και τον έσυρε στο καταφύγιο άγριας ζωής Cuyabeno, όπου τον έκαψε ζωντανό
Αστυνομία Ισημερινού