Συμβαίνει τώρα:
Ουρές χιλιομέτρων σε Κηφισό, Κηφισίας και Μεσογείων - Καθυστερήσεις σε Αττική Οδό και Αθηνών
Κόσμος

Τουρκία: Video ντοκουμέντο από την επίθεση στην ισραηλινή πρεσβεία

Φώναξε "Αλάχου Άκμπαρ" (Ο Θεός είναι ο πιο μεγάλος) και επιχείρησε να μπει με μαχαίρι. Τον πυροβόλησαν στο πόδι, τον αφόπλισαν και τον συνέλαβαν. Κάπως έτσι τελείωσε πριν καν... ξεκινήσει η εισβολή ενός άνδρα στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Άγκυρα.

Ο δράστης φώναξε “Αλάχου Άκμπαρ” (Ο Θεός είναι ο πιο μεγάλος) πριν πυροβοληθεί στο πόδι. Η στιγμή της σύλληψής του έχει καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας, με τον άνδρα να είναι πεσμένος στο έδαφος και να σηκώνει τα χέρια ψηλά. Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk μετέδωσε πως ο δράστης πυροβολήθηκε στο πόδι έξω από την πρεσβεία αφού αποπειράθηκε να επιτεθεί με μαχαίρι, σημειώνοντας πως πρόκειται για άτομο ψυχικά διαταραγμένο. Επίσης, φέρεται να αγνόησε προειδοποίηση να σταματήσει.

Δεν έχει διαπιστωθεί σχέση μεταξύ του δράστη και οποιασδήποτε οργάνωσης. Ο άνδρας αυτός δεν έχει ποινικό μητρώο, αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου του κυβερνήτη της Άγκυρας.

“Το προσωπικό είναι ασφαλές. Ο δράστης τραυματίσθηκε πριν φθάσει στην πρεσβεία”, ανέφερε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών. “Ο δράστης πυροβολήθηκε και τραυματίσθηκε από έναν ντόπιο άνδρα της ασφάλειας”.

Η αστυνομία εξετάζει το σακκίδιό του, αλλά μέχρι στιγμής δεν το έχει ανατινάξει, δήλωσε εικονολήπτης του Reuters που βρέθηκε στο σημείο. Η περιοχή έξω από την πρεσβεία έχει αποκλειστεί από τις αρχές.

Το τουρκικό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε πως το επεισόδιο σημειώθηκε όταν δύο άτομα αποπειράθηκαν να εισέλθουν στην πρεσβεία. Δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής σαφές αν υπήρξε και δεύτερος επίδοξος δράστης, όμως τουρκικά μέσα ενημέρωσης είχαν αρχικά αναφέρει πως επρόκειτο για δύο άτομα.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει νωρίτερα πως ο δράστης σκοτώθηκε, αλλά αργότερα διευκρίνισαν πως “τραυματίσθηκε και εξουδετερώθηκε”.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το διπλωματικό σκάκι του Πούτιν και το πρέσινγκ από τον Τραμπ για άμεση κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία
Το «ναι μεν... αλλά» του Βλαντιμίρ Πούτιν στην αμερικανική πρόταση για εκεχειρία 30 ημέρων και τα κρίσιμα ερωτήματά του για την εξέλιξη του ουκρανικού ζητήματος
Βλαντιμίρ Πούτιν / Ντόναλντ Τραμπ