Κόσμος

Τουρκία: Υπέρ των χερσαίων επιχειρήσεων στη Συρία!

H Τουρκία, η Σαουδική Αραβία και ορισμένοι Ευρωπαίοι σύμμαχοι τάσσονται υπέρ της διεξαγωγής χερσαίων επιχειρήσεων στη Συρία, ωστόσο δεν υπάρχει συναίνεση εντός του διεθνούς συνασπισμού και μία στρατηγική για τέτοιου είδους επέμβαση δεν έχει συζητηθεί σοβαρά, δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 

«Κάποιες χώρες, όπως εμείς, η Σαουδική Αραβία και ορισμένες χώρες της Δυτικής Ευρώπης υποστηρίζουν ότι μια χερσαία επιχείρηση είναι απαραίτητη… Ωστόσο το να περιμένει κανείς αυτό (να γίνει) μονάχα από τη Σαουδική Αραβία, την Τουρκία και το Κατάρ δεν είναι ούτε σωστό ούτε ρεαλιστικό», τόνισε ο Τούρκος ΥΠΕΞ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στην Άγκυρα.

«Εφόσον μια τέτοιου είδους επιχείρηση διεξαχθεί, πρέπει να γίνει από κοινού, όπως οι αεροπορικές επιδρομές (που εξαπολύει ο διεθνής συνασπισμός)» επισήμανε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.
«Ο συνασπισμός δεν έχει συζητήσει σοβαρά το ζήτημα των χερσαίων επιχειρήσεων. Υπάρχουν χώρες που αντιτίθενται και υπάρχουν κι εκείνοι που δεν σκοπεύουν να λάβουν μέρος αλλά έχουν εκφράσει τη βούληση η Τουρκία ή μια άλλη χώρα να το αναλάβουν» σημείωσε ο Τσαβούσογλου. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εκεχειρία στα χαρτιά: Οι αλληλοκατηγορίες Ρωσίας – Ουκρανίας για παραβάσεις και το «όχι» του Πούτιν για παράταση
Οι ΗΠΑ θα αποσυρθούν από τις προσπάθειες μεσολάβησης για ειρήνη, εκτός εάν υπάρξουν σαφείς ενδείξεις προόδου σύντομα, δήλωσαν ο Ντόναλντ Τραμπ και ο υπουργός Εξωτερικών του Μάρκο Ρούμπιο
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν 1