“Δεν υπήρξε καμιά νομική δικαιολογία ή απόδειξη ότι διώκονται για κάτι. ‘Εχασαν τις δουλειές και τις περιουσίες τους γιατί θέλησαν να εκφράσουν την υποστήριξή τους στην Εθνική Συμμαχία του ΕλΜπαραντέι” είπε ο επικεφαλής της οργάνωσης Αραβικό Δίκτυο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Πληροφόρηση, Τζαμάλ Έιντ.
Η ομάδα, που χρησιμοποιεί το facebook σχεδίαζε να κάνει μια δημόσια συνάντηση για να ανακοινώσει την δημιουργία ενός παραρτήματος στο Κουβέιτ της Αιγυπτιακής Εθνικής Συμμαχίας για την Αλλαγή, της οποίας ηγείται ο Ελ Μπαραντέι.
Η κυβέρνηση του Κουβέιτ υποστηρίζει πως απο τη στιγμή που δεν διεξάγονται εκλογές στην Αίγυπτο, είναι απαράδεκτο υπήκοοι μιας χώρας να μεταφέρουν πολιτικά ζητήματα των χωρών τους στις χώρες που τους φιλοξενούν. Οπως δήλωσε ο υπουργός Ραβοντάν αλ Ραβοντάν “οι Αιγύπτιοι είναι εδώ για να εργαστούν, όχι να σχηματίζουν ομάδες και οργανώσεις”.
Σημειώνεται οτι η επιστροφή του 67χρονου πρώην επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας του ΟΗΕ στην Αίγυπτο έχει ταράξει τα πολιτικά νερά. Η συμμαχία του Ελ Μπαραντέι έχει συγκεντρώσει μέχρι τώρα 30.000 υπογραφές για να πιέσει την κυβέρνηση να αλλάξει το Σύνταγμα και να αδρανοποιήσει το νόμο για την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που έχει επιβληθεί από το 1981. Στο Facebook έχουν δημιουργηθεί πολλές ομάδες στήριξης του Ελ Μπαραντέι σε χώρες του Αραβικού κόσμου, όπως η Σαουδική Αραβία, τα ΗΑΕ και το Κατάρ.