Παρασκευή, 16 Αυγ.
37oC Αθήνα

Τραγωδία Airbus: Οι τζιχαντιστές έβαλαν τη βόμβα στο χώρο των αποσκευών

Τραγωδία Airbus: Οι τζιχαντιστές έβαλαν τη βόμβα στο χώρο των αποσκευών

Βόμβα που τοποθέτησαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο χώρο των αποσκευών του μοιραίου Airbus της ρωσικής εταιρίας Metrojet, που συνετρίβη το περασμένο Σάββατο στην έρημο του Σινά, 23 λεπτά μετά την απογείωσή του από το Σαρμ ελ Σέιχ για την Αγία Πετρούπολη.

Βρετανοί κατάσκοποι κατάφεραν να υποκλέψουν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους βρίσκονται πίσω από την τραγωδία με τους 224 νεκρούς, καθώς τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό στο χώρο των αποσκευών.

Αμέσως μετά τη συντριβή του αεροπλάνου στο Σινά, οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες άρχισαν να ψάχνουν τα δεδομένα των επικοινωνιών που έχουν υποκλαπεί από Σύρους και Αιγύπτιους υπόπτους. Σύμφωνα δε με δημοσίευμα των Times, οι αμερικανικές και βρετανικές υπηρεσίες Πληροφοριών “χρησιμοποίησαν δορυφόρους για να εντοπίσουν ηλεκτρονικές επικοινωνίες” ανάμεσα σε μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και την Αίγυπτο. “Ο τόνος και το περιεχόμενο των μηνυμάτων έπεισαν τους αναλυτές ότι μία βόμβα είχε τοποθετηθεί στο εσωτερικό του αεροσκάφους από έναν επιβάτη ή μέλος του προσωπικού εδάφους του αεροδρομίου”, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Μπορεί να είναι αυτή η απόδειξη; Σημάδια στο εσωτερικό της πόρτας του αεροπλάνου θα μπορούσαν να είναι στοιχείο πως υπήρξε έκρηξη στο εσωτερικο του Airbus

Σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph, “ουσιαστικές πληροφορίες” έχουν εξαχθεί από τις βρετανικές και τις αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών έπειτα από την ανάλυση “επικοινωνιών γνωστών φανατικών στοιχείων της περιοχής”. “Η αλίευση πληροφοριών αποκαλύπτει ‘φλυαρία’ τις ημέρες πριν από τη συντριβή που παραπέμπουν σε “επικείμενη επίθεση”, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα χωρίς να αποκαλύπτει τις πηγές της.

Όλα αυτά οδηγήσαν τη βρετανική κυβέρνηση και την ΜΙ5, αλλά και τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, στο συμπέρασμα πως δεν πρόκειται για δυστύχημα αλλά για τρομοκρατική επίθεση. Μόνο που αυτό δεν άρεσε και πολύ στον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν που τηλεφώνησε στον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον με τους δυο άνδρες να έχουν έναν (τουλάχιστον) έντονο διάλογο επί του θέματος.

Η Μόσχα δεν θέλει να παραδεχτεί πως το αεροπλάνο χτυπήθηκε από τους τζιχαντιστές του Σινά, αφού κάτι τέτοιο θα έδινε “πάτημα” στους αντιπάλους του Πούτιν να του επιτεθούν για την πολιτική του στη Συρία και να τον κατηγορήσουν πως απέτυχε να προστατεύσει Ρώσους πολίτες.

Με την άποψη των Βρετανών πως το Airbus έπεσε εξαιτίας βόμβας συμφωνεί και η Ουάσινγκτον. Μάλιστα, στην πιθανότητα αναφέρθηκε και ο Μπαράκ Ομπάμα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε