Κυριακή, 28 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Τραγωδία Airbus: Τα τραύματα των θυμάτων “δείχνουν” έκρηξη στον αέρα

Τραγωδία Airbus: Τα τραύματα των θυμάτων “δείχνουν” έκρηξη στον αέρα

Οι εικασίες και τα σενάρια για τις αιτίες της πολύνεκρης αεροπορικής τραγωδίας στο Σινά με τους 224 νεκρούς συνεχίζονται, ενώ αναμένονται τα στοιχεία που έχουν καταγραφεί στα μαύρα κουτιά του μοιραίου Airbus της ρωσικής εταιρίας Metrojet.

Αιγύπτιος γιατρός που εξέτασε τις σορούς των επιβατών έχασαν τη ζωή τους στο πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα υποστήριξε, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, πως τα τραύματα που εντόπισε στις σορούς δείχνουν πως υπήρξε έκρηξη στο αεροπλάνο πριν αυτό συντριβεί στο βόρειο Σινά.

“Ένας μεγάλος αριθμός από τα ανθρώπινα μέλη μπορεί να υποδεικνύουν ότι μια ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στο αεροπλάνο πριν αυτό συντριβεί” είπε ο Αιγύπτιος ιατροδικαστής στο ρωσικό πρακτορείο, σημειώνοντας πως ενδεχομένως να χρειαστεί ανάλυση του DNA για να ταυτοποιηθούν τα θύματα.

Η ρωσική εφημερίδα LifeNews υποστήριξε πως είχε στη διάθεσή της τα αποτελέσματα των ιατροδικαστικών αποφάσεων, τα οποία φέρονται να αναφέρουν ότι οι επιβάτες που κάθονταν στην ουρά του αεροπλάνου πέθαναν εξαιτίας τραυμάτων από έκρηξη. Σύμφωνα με το δημοσίευμα είχαν εγκαύματα πάνω από 90%. Σύμφωνα με εμπειρογνώμονες, σωματίδια μετάλλου που χρησιμοποιούνται σε αεροσκάφη είχαν διεισδύσει στα σώματα των θυμάτων.

Εκείνοι που κάθονταν στο μπροστινό μέρος του αεροπλάνου, πέθαναν από αιμορραγία, σοκ, τραύματα στο κεφάλι και πολλαπλά κατάγματα.

Την ίδια ώρα, το CNN “καταρρίπτει” την θεωρία της έκρηξης στο ρωσικό Airbus. Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο από τις πρώτες έρευνες και εξετάσεις στις σορούς των θυμάτων του αεροπορικού δυστυχήματος, δεν υπάρχουν ίχνη εκρηκτικών, με αποτέλεσμα να μην τεκμηριώνεται η υπόθεση ότι το Airbus επλήγη από πύραυλο ή έπεσε από έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί σε αυτό.

Πηγή: Russia Today

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε