Κυριακή, 29 Σεπτ.
25oC Αθήνα

Τραγωδία! Αστυνομικός τον σκότωσε εν ψυχρώ – Έκλαιγε και ικέτευε για τη ζωή του

Τραγωδία! Αστυνομικός τον σκότωσε εν ψυχρώ – Έκλαιγε και ικέτευε για τη ζωή του

Έχουν περάσει δύο μήνες από τη δολοφονία του Daniel Shaver από τον αστυνομικό Philip Brailsford που κατηγορήθηκε για φόνο δευτέρου βαθμού. Ο 26χρονος πατέρας ήταν άοπλος, έκλαιγε και ικέτευε για τη ζωή του.

Σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας, ο νεαρός Τεξανός είχε συμμορφωθεί στις εντολές των αστυνομικών. Παρά την κατακραυγή οι αρχές αρνήθηκαν να δώσουν το βίντεο από τον φόνο του νεαρού πατέρα δύο παιδιών στη δημοσιότητα. Στην έκθεση ωστόσο υπάρχει εκτεταμένη περιγραφή των τελευταίων στιγμών του 26χρονου πριν τον σκοτώσει με 5 σφαίρες ο Philip Brailsford στις 8 Ιανουαρίου. Οι αστυνομικοί είχαν κληθεί στο σημείο μετά την πληροφορία πως ένας άντρας σημάδευε με όπλο από το παράθυρο του 5ου ορόφου στο ξενοδοχείο La Quinta.

Το μοιραίο βράδυ του θανάτου του ο 26χρονος είχε καλέσει έναν άντρα και μια γυναίκα στο δωμάτιό του για να πιουν ποτό. Μετά από μερικά σφηνάκια ρούμι, ο καλεσμένος του τον ρώτησε για μια θήκη μουσικού οργάνου. Την άνοιξε και έβγαλε από μέσα ένα αεροβόλο. Είπε ότι ήταν σε επαγγελματικό ταξίδι με τη Wal-Mart και η δουλειά του είναι να σκοτώνει πουλιά που μπαίνουν σε κτίρια. Τότε έβγαλε το όπλο από το παράθυρο.

Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί τον προειδοποίησαν πως ίσως να μην επιβιώσει αν κάνει οτιδήποτε θεωρηθεί απειλή. Άρχισε να κάνει μικρές σπασμωδικές κινήσεις ενώ είχε τα χέρια πίσω από την πλάτη του. “Αν το κάνεις πάλι αυτό θα σε πυροβολήσουμε. Καταλαβαίνεις;”, του φωνάζει ένας αστυνομικός. “Όχι, σας παρακαλώ μη με πυροβολήσετε”, ακούγεται να λέει ο 26χρονος.

Ο νεαρός φαίνεται να συμμορφώνεται με όλες τις εντολές. Άρχισε να σέρνεται προς τους αστυνομικούς όπως του ζήτησαν, ενώ ακούγεται να έχει ξεσπάσει σε λυγμούς. Σε μια στιγμή κινεί τα χέρια του προς τη μέση του. Ένας αστυνομικός ακούγεται να του λέει “μη” πριν αρχίσει να τον πυροβολεί ο συνάδερφός του. Δεν ήταν οπλισμένος. Φέρεται να ήθελε να τραβήξει το σορτς του που άρχιζε να πέφτει.

Σε προηγούμενες εκθέσεις γινόταν αναφορά πως ο 26χρονος μπορεί να ήταν μεθυσμένος και να μην καταλάβαινε τις εντολές των αστυνομικών. Ο Philip Brailsford χρεώθηκε με φόνο δευτέρου βαθμού και απολύθηκε από την υπηρεσία. Από τη νέα έκθεση προκύπτει πως ο αστυνομικός είχε χαραγμένο στο όπλο του “είσαι τελειωμένος”.

Πηγή: Msn

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε