Κόσμος

Τραγωδία! Ένας νεκρός από τη φωτιά στο ελληνικό πλοίο στην Αραβική θάλασσα

Ένας 55χρονος Έλληνας νεκρός και ένας 26χρονος Έλληνας τραυματίας είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε φορτηγό πλοίο με ελληνική σημαία, το οποίο έπλεε στην Αραβική Θάλασσα.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση των αρχών της Ινδίας, που χειρίζεται το περιστατικό, προς το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ένας εκ των πέντε Ελλήνων μελών του πληρώματος ανασύρθηκε νεκρός από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο φορτηγό πλοίο «Φανερωμένη». Πρόκειται για τον Β’ μηχανικό του πλοίου, ενώ τραυματισμένος ανασύρθηκε ο 26χρονος Έλληνας Γ’ μηχανικός του πλοίου, ο οποίος θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα, ενώ οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στο μηχανοστάσιο.

Η φωτιά έχει κατασβεστεί, ενώ το πλοίο παραμένει ακυβέρνητο. Τα μέλη του πληρώματος βρίσκονται επί του πλοίου. Την ίδια ώρα, οι ελληνικές Αρχές βρίσκονται σε διαρκή επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ινδίας, οι οποίες, όπως ανέφεραν, έχουν ζητήσει τη συνδρομή από παραπλέοντα σκάφη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ευλογίες του πάπα Φραγκίσκου από το «papa mobile», το μήνυμά του για το Πάσχα και η αναφορά στους Χριστιανούς της Γάζας
Ο Αργεντινός πάπας ζήτησε και πάλι κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και απελευθέρωση των ομήρων, όπως και να «παρασχεθεί βοήθεια στον κόσμο, ο οποίος πεινάει και προσμένει ένα μέλλον ειρήνης»
Ο πάπας Φραγκίσκος