Κόσμος

Τραγωδία στην Κένυα: Μία 14χρονη νεκρή μετά από επίθεση από λιοντάρι

Το άγριο ζώο άρπαξε την ανήλικη από συγκρότημα κατοικιών σε ράντσο δίπλα στο Εθνικό Πάρκο του Ναϊρόμπι

Ασύλληπτη τραγωδία εκτυλίχθηκε στην Κένυα, όπου ένα λιοντάρι επιτέθηκε σε μία 14χρονη, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Άγριας Ζωής της χώρας (KWS).

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στα περίχωρα του Ναϊρόμπι, πρωτεύουσας της Κένυας. Το λιοντάρι βρισκόταν σε ράντσο δίπλα στο Εθνικό Πάρκο όταν κατευθύνθηκε προς ένα συγκρότημα κατοικιών που ήταν η ανήλικη.

Το περιστατικό, σύμφωνα με το BBC, φαίνεται πως αντιλήφθηκε ένας άλλος έφηβος που ήταν στο σημείο, ο οποίος και ενημέρωσε τις Αρχές. Αμέσως σήμανε συναγερμός με δασοφύλακες της KWS να εντοπίζουν τη σορό της 14χρονης σε ένα σημείο κοντά σε ποτάμι.

Μέχρι στιγμής το λιοντάρι δεν έχει εντοπιστεί, ωστόσο, σύμφωνα με την Υπηρεσία Άγριας Ζωής έχουν στηθεί παγίδες, ενώ στην επιχείρηση συμμετέχει και μία ομάδα της KWS.

Το Εθνικό Πάρκο του Ναϊρόμπι απέχει μόλις 10 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης και φιλοξενεί λιοντάρια, βουβάλια, καμηλοπαρδάλεις, λεοπαρδάλεις και τσιτάχ.

Είναι περιφραγμένο από τρεις πλευρές, ενώ παραμένει ανοιχτό προς το νότο, προκειμένου τα άγρια ζώα να μεταναστεύουν μέσα και έξω από την περιοχή.

Η KWS ανέφερε ότι ένας 54χρονος άνδρας έχασε στη ζωή του από επίθεση ελέφαντα το Σάββατο, σε περιοχή βόρεια του Ναϊρόμπι. Ο ελέφαντας προκάλεσε βαριά τραύματα στο στήθος, στα πλευρά όπως και εσωτερικά στον άνδρα που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και υπέκυψε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Από τη μια γκάφα στην άλλη: Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Πιτ Χέγκσεθ διέρρευσε και σε άλλη συνομιλία απόρρητες πληροφορίες για την επίθεση στην Υεμένη
Στην Δεύτερη συνομιλία συμμετείχε η σύζυγός του που είναι πρώην δημοσιογράφος, ο αδελφός του, ο δικηγόρος του και άλλα 10 άτομα
Πιτ Χέγκσεθ
Εκεχειρία στα χαρτιά: Οι αλληλοκατηγορίες Ρωσίας – Ουκρανίας για παραβάσεις και το «όχι» του Πούτιν για παράταση
Οι ΗΠΑ θα αποσυρθούν από τις προσπάθειες μεσολάβησης για ειρήνη, εκτός εάν υπάρξουν σαφείς ενδείξεις προόδου σύντομα, δήλωσαν ο Ντόναλντ Τραμπ και ο υπουργός Εξωτερικών του Μάρκο Ρούμπιο
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν 1