Κόσμος

Τραγωδία στην Τουρκία – Κατέρρευσε ανθρακωρυχείο – Τουλάχιστον 4 νεκροί

Τουλάχιστον 4 ανθρακωρύχοι σκοτώθηκαν όταν κατέρρευσε τμήμα ενός ανθρακωρυχείου στην επαρχία Σιρνάκ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, έγινε γνωστό σήμερα από πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας και τουρκικά ΜΜΕ.

Στο σημείο του δυστυχήματος έχουν σπεύσει ομάδες έρευνας και διάσωσης, οι οποίες αναζητούν τυχόν εγκλωβισμένους εργάτες στο ανθρακωρυχείο.

Παράνομο το ανθρακωρυχείο – Είχε ανασταλεί η λειτουργία του

Σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας της χώρας, το ανθρακωρυχείο που κατέρρευσε δεν είχε έγκυρη άδεια λειτουργίας.

“Οι δραστηριότητες του ορυχείου στο Σιρνάκ όπου συνέβη το δυστύχημα είχαν ανασταλεί από τη Γενική Διεύθυνση Υποθέσεων Ορυχείων το 2013 λόγω κινδύνων σε επίπεδο λειτουργίας και ασφάλειας” ανέφερε το υπουργείο, προσθέτοντας ότι οι επιχειρήσεις που βρίσκονταν σε εξέλιξη στις εγκαταστάσεις του ορυχείου ήταν παράνομες.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Από την AI Barbie μέχρι το Ghiblification: Πώς το εργαλείο εικόνων του ChatGPT σαρώνει και «λυγίζει» την OpenAI
Από φιγούρες δράσης σε κουτιά μέχρι σκηνές του Λευκού Οίκου σε στυλ anime, το ChatGPT-4o τρελαίνει το διαδίκτυο και προκαλεί αντιδράσεις για πνευματικά δικαιώματα και υπερθέρμανση server
Barbie