Κυριακή, 28 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Τραγωδία στις Φιλιππίνες! Πάνω από 50 οι νεκροί από τις πλημμύρες

Τραγωδία στις Φιλιππίνες! Πάνω από 50 οι νεκροί από τις πλημμύρες
photo Reuters

50 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι τώρα την ζωή τους στις Φιλιππίνες από τις κατολισθήσεις και τις πλημμύρες που προκάλεσε η τροπική καταιγίδα Ουσμάν.

Η φονική καταιγίδα έπληξε της περιοχές της κεντρικής πλευράς στις Φιλιππίνες, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές, ενώ ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ένα αγοράκι 3 ετών, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών Έντγκαρ Ποσάντας.

Τα περισσότερα θύματα πνίγηκαν ή καταπλακώθηκαν από χώματα και λάσπη, ενώ τις μεγαλύτερες καταστροφές υπέστησαν οι περιφέρειες Μπικόλ και Βισάγιας στις Φιλιππίνες.

Ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωση των δεκάδων αγνοούμενων, ενώ σύμφωνα με τοπικές πηγές της επαρχίας Μπικόλ, οι θάνατοι ανέρχονται στους 38 αλλά ο αριθμός αυτός δεν έχει επιβεβαιωθεί.

“Το μεγαλύτερο μέρος των περιοχών που επλήγησαν από την καταιγίδα βρίσκεται κάτω από τα νερά. Στέλνουμε στρατό και φουσκωτά για να βοηθήσουμε τις οικογένειες”, είπε ο Κλαούντιο Γιουκότ, ο επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας του Μπικόλ, διευκρινίζοντας ότι σε ορισμένες περιοχές τα νερά φτάνουν μέχρι τις στέγες των σπιτιών.

Την ίδια στιγμή χιλιάδες επιβάτες παραμένουν αποκλεισμένοι σε λιμάνια, αεροδρόμια και λεωφορειακούς σταθμούς, με την μετεωρολογική υπηρεσία στις Φιλιππίνες να προειδοποιεί πως οι έντονες βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες 48 ώρες κυρίως στα βόρεια της χώρας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις