Τετάρτη, 17 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Τραγωδία στο Πακιστάν: 17 νεκροί από συντριβή στρατιωτικού αεροπλάνου

Πακιστάν
Φωτογραφία Reuters

Πολύνεκρη τραγωδία συγκλονίζει το Πακιστάν. Στρατιωτικό αεροσκάφος που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση συνετρίβη σε προάστιο της πόλης Ραβαλπίντι.

Από συντριβή του στρατιωτικού αεροπλάνου στο Πακιστάν σκοτώθηκαν τα πέντε μέλη του πληρώματός του, ανάμεσά τους και οι δύο χειριστές, καθώς και 12 πολίτες. Άλλοι 12 πολίτες τραυματίστηκαν.

Το αεροσκάφος «έπεσε στο πλευρό» κτιρίου και η δομή πάνω στην οποία συνετρίβη «κατέρρευσε τελείως», είπε Πακιστανός αξιωματικός που βρέθηκε στον τόπο της καταστροφής.

Πακιστάν
Φωτογραφία Reuters

Από τη συντριβή προκλήθηκε και φωτιά στο κτίριο. Ασθενοφόρα και οχήματα της πυροσβεστικής έσπευσαν επιτόπου για να μεταφέρουν τα θύματα σε νοσοκομεία και για να σβήσουν τη φωτιά, σύμφωνα με την ανακοίνωση του γενικού επιτελείου.

Δεν διευκρινίστηκαν αμέσως ούτε ο τύπος του αεροσκάφους, ούτε τα αίτια της συντριβής από το επιτελείο.

Το πολύνεκρο δυστύχημα έγινε τη νύχτα στη Ραβαλπίντι, που αρκετοί αποκαλούν πόλη-στρατώνα. Πρόκειται για την έδρα του αρχηγείου του πανίσχυρου στρατού του Πακιστάν. Η περιοχή αποκλείστηκε αμέσως από ισχυρές δυνάμεις ασφαλείας.

Το πιο πρόσφατο πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα στο Πακιστάν είχε σημειωθεί τον Δεκέμβριο του 2016, όταν αεροσκάφος της γραμμής του εθνικού αερομεταφορέα PIA συνετρίβη σε ορεινή βόρεια περιοχή καθώς εκτελούσε πτήση εσωτερικού, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 47 άνθρωποι.

Το πιο πολύνεκρο δυστύχημα των τελευταίων ετών στην ασιατική χώρα ανάγεται στο 2010, όταν αεροσκάφος Airbus 321 της ιδιωτικής εταιρείας AirBlue, που εκτελούσε δρομολόγιο από το Καράτσι στο Ισλαμαμπάντ, συνετρίβη στους λόφους λίγο πριν προσγειωθεί στην πακιστανική πρωτεύουσα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 152 άνθρωποι οι οποίοι επέβαιναν σ’ αυτό.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις