Κόσμος

Τραμπ… απασφάλισε! Αγνοεί Ερντογάν και εξοπλίζει τους Κούρδους της Συρίας!

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν σήμερα ότι ξεκίνησαν τον εξοπλισμό των Σύρων Κούρδων μαχητών με στόχο την διασφάλιση της νίκης στην επιχείρηση ανακατάληψης της συριακής πόλης Ράκας από το Ισλαμικό Κράτος, υλοποιώντας την απόφασή τους, παρά τις έντονες αντιδράσεις της Τουρκίας.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ταγματάρχης Άντριαν Ράνκιν-Γκάλογουεϊ δήλωσε ότι οι Κούρδοι μαχητές παρέλαβαν ελαφρύ οπλισμό και οχήματα από τον αμερικανικό στρατό. Όπως δήλωσε, πιστεύει ότι τα όπλα διανεμήθηκαν νωρίτερα σήμερα.

Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι ο εξοπλισμός των κουρδικών δυνάμεων είναι αναγκαίος για την ανακατάληψη της Ράκας, ντε φάκτο πρωτεύουσα του ΙΚ στην Συρία

Ένας άλλος αμερικανός αξιωματούχος, που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, τόνισε πως η διανομή των όπλων ξεκίνησε κατά το τελευταίο 24ωρο, έπειτα από την εντολή που έδωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Δεν έχει υπάρξει κάποια άμεση αντίδραση από την πλευρά της Τουρκίας, η οποία έχει προειδοποιήσει τις ΗΠΑ ότι η απόφασή της να εξοπλίσει τις κουρδικές δυνάμεις που μάχονται τους τζιχαντιστές του ΙΚ στην Συρία, μπορεί να καταλήξει να βλάψει την Ουάσιγκτον.

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι η Ουάσιγκτον αναζητεί παράλληλα τρόπους προώθησης της συνεργασίας των υπηρεσιών πληροφοριών ΗΠΑ-Τουρκίας για την στήριξη της μάχης ενάντια στους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK).

Δεν έχει καταστεί σαφείς αν αυτή η προσπάθεια αποδειχθεί αρκετή για να κατευνάσει τις αντιδράσεις της Άγκυρας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο με την στιγμή της σύλληψης 30χρονης καθηγήτριας για σεξουαλική επίθεση σε βάρος 15χρονου μαθητή στις ΗΠΑ
Η 30χρονη εκπαιδευτικός ήταν προπονήτρια ποδοσφαίρου του 15χρονου και μέντοράς του, προσθέτοντας ότι η σεξουαλική επίθεση σε βάρος του σημειώθηκε πριν να ξεκινήσουν τα μαθήματα.
Η 30χρονη καθηγήτρια που συνελήφθη
Υπάλληλος καθαριότητας στη Βραζιλία βρήκε νεογέννητο κοριτσάκι δίπλα σε κάδο σκουπιδιών - Βίντεο με τη συγκινητική στιγμή
«Θα κάνω αίτηση να την υιοθετήσω», τόνισε εμφανώς συγκινημένος ο άνδρας που βρήκε το νεογέννητο - «Χρειάζεται κάποιον να της δώσει αγάπη, λίγη στοργή»
Μωρό βρέθηκε δίπλα σε κάδο σκουπιδιών στην Βραζιλία
Η Άλις Γουόλτον, η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο στη λίστα του Forbes: Ξοδεύει την περιουσία της σε έργα τέχνης και άλογα
Ποια είναι μοναχοκόρη του ιδρυτή της Walmart με περιουσία 101 δισ. δολάρια - Αγόρασε το πρώτο της έργο τέχνης σε ηλικία 10 ετών για 2 δολάρια και ήταν Πικάσο
Άλις Γουόλτον