Κόσμος

Τραμπ: Επίσημη επίσκεψη στις Φιλιππίνες

Το παρών στην περιφερειακή σύνοδο κορυφής της ASEAN, θα δώσει ο αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ. Το πρόγραμμα και οι... αντιδράσεις.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, θα μεταβεί στην περιφερειακή σύνοδο κορυφής της ASEAN. Θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο στις Φιλιππίνες. Όλα αυτά, στο πλαίσιο μιας περιοδείας του στην Ασία η οποία θα διαρκέσει από τις 3 έως τις 14 Νοεμβρίου.

Τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

Το… ξεκαθάρισμα του Τραμπ

Όταν είχε ανακοινώσει, στα μέσα Σεπτεμβρίου, το πρώτο ταξίδι του στην Ασία (Κίνα, Ιαπωνία, Νότια Κορέα) από την έναρξη της θητείας του, ο Τραμπ είχε διευκρινίσει πως προσκλήθηκε σ’ αυτή τη σύνοδο κορυφής από τον αμφιλεγόμενο πρόεδρο των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε, χωρίς όμως να πει αν προτίθεται να κάνει δεκτή την πρόσκληση. Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, θα είναι επίσης παρών στη σύνοδο κορυφής της APEC (Οικονομική Συνεργασία Ασίας-Ειρηνικού) στο Βιετνάμ.

«Οι συναντήσεις του προέδρου θα ενισχύσουν τη διεθνή αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση της βορειοκορεατικής απειλής και θα διασφαλίσουν την πλήρη, επαληθεύσιμη και αμετάκλητη αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής χερσονήσου», αναφέρεται επίσης στη ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες αρχείου: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Έχει ξεκινήσει γενικευμένη ρωσική επίθεση στα βορειοανατολικά» λέει ο αρχηγός του στρατού της Ουκρανίας
«Παρατηρούμε σχεδόν διπλασιασμό του αριθμού των εχθρικών επιθέσεων σε όλες τις κύριες κατευθύνσεις στη γραμμή του μετώπου», δήλωσε ο επικεφαλής του ουκρανικού στρατού Ολεξάντρ Σίρσκι
Μονάδα πυροβολικού μηχανοκίνητης ταξιαρχίας του ουκρανικού στρατού εκτοξεύει πολλαπλούς πυραύλους (MLRS) προς τα ρωσικά στρατεύματα