Κόσμος

Τραμπ για Γκουαντάναμο: “Είναι επικίνδυνοι, να τους κρατήσουμε μέσα”!

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε σήμερα την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο οποιασδήποτε νέας μεταγωγής κρατουμένων από την αμφιλεγόμενη στρατιωτική φυλακή του Γκουαντάναμο προς άλλες χώρες, προειδοποιώντας ότι κρατούνται εκεί «επικίνδυνα» πρόσωπα.

«Δεν πρέπει πλέον να γίνουν άλλες αποφυλακίσεις στο Γκουαντάναμο» ήταν το μήνυμα που ανήρτησε ο δισεκατομμυριούχος στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

 

«Πρόκειται για ανθρώπους εξαιρετικά επικίνδυνους, δεν πρέπει να μπορέσουν να επιστρέψουν στο πεδίο της μάχης» συμπλήρωσε ο μεγιστάνας των ακινήτων ο οποίος, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, είχε δηλώσει ότι προτίθεται να κρατήσει ανοικτή την φυλακή που βρίσκεται στην Κούβα και «να τη γεμίσει με κακούς ανθρώπους».

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα New York Times, ο Λευκός Οίκος ενδέχεται να ανακοινώσει το επόμενο διάστημα μια νέα επιχείρηση μεταγωγής σχεδόν 20 κρατουμένων στην Ιταλία, το Ομάν, τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, που δεν μπόρεσε ποτέ να καταλήξει σε συμβιβασμό με το Κογκρέσο, δεν θα εκπληρώσει την υπόσχεσή του να κλείσει αυτή την φυλακή, η οποία ενσαρκώνει τις ακρότητες των ΗΠΑ στην μάχη κατά της τρομοκρατίας μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.

Ωστόσο, μείωσε σημαντικά τον αριθμό των κρατούμενων. Όταν ανέλαβε καθήκοντα τον Ιανουάριο του 2009, ήταν έγκλειστοι 242 άνθρωποι. Σήμερα ο αριθμός των κρατουμένων ανέρχεται σε 59.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Κίνα θα μειώσει τις εισαγωγές ταινιών του Χόλιγουντ λόγω του εμπορικού πολέμου με τις ΗΠΑ
Σε επίσημη ανακοίνωση της Κίνας για το θέμα αναφέρεται ότι «η λάθος κίνηση της αμερικανικής κυβέρνησης να κάνει κατάχρηση των δασμών στην Κίνα θα μειώσει αναπόφευκτα περαιτέρω την προτίμηση του εγχώριου κοινού προς τις αμερικανικές ταινίες»
Το Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο (NPC), στη Σαγκάη, Κίνα
New York Times: «Χωρίς καταφύγιο» οι Αμερικανοί εισαγωγείς – Οι δασμοί Τραμπ παραλύουν τις εφοδιαστικές αλυσίδες
«Κι αν αλλάξουν τα δεδομένα και η παραγωγή στις ΗΠΑ πάψει να είναι βιώσιμη, τι θα κάνω τότε το εργοστάσιο στην Αμερική;» διερωτάται ο 52χρονος Τζέικομπ Ρόθμαν
Εργοστάσιο