Δευτέρα, 1 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Τραμπ για Συρία: Αποστολή εξετελέσθη!

Τραμπ Συρία
Φωτογραφία Reuters

Με τον μοναδικό τρόπο που ξέρει, με ένα tweet, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θέλησε να πληροφορήσει τον κόσμο πόσο χαρούμενος είναι για την αποστολή που εξετελέσθη στη Συρία μετά την αεροπορική επιδρομή τα ξημερώματα του Σαββάτου (14.04.2018).

Ο Τραμπ έκανε λόγο για ένα «υπέροχα εκτελεσμένο χτύπημα». Και ευχαρίστησε στη Γαλλία και τη Βρετανία για τη «σοφία» τους. Και φυσικά για τις δυνάμεις που διέθεσαν στην υπό τις ΗΠΑ συμμαχία κατά του Άσαντ.

«Ένα υπέροχα εκτελεσμένο χτύπημα χθες βράδυ. Ευχαριστώ τη Γαλλία και τη Βρετανία για τη σοφία τους και τις στρατιωτικές τους δυνάμεις. Δεν θα μπορούσαμε να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Αποστολή εξετελέσθη!».

Σε δεύτερο tweet του, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πόσο περήφανος είναι για τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις. “Τόσο περήφανος για το σπουδαίο στρατό μας ο οποίος σύντομα, μετά από δαπάνες δισεκατομμυρίων, θα είναι ο καλύτερος που είχε ποτέ η χώρα μας. Δεν θα είναι τίποτα ή κανένας ούτε κατά διάνοια”.

Το διάγγελμα Τραμπ για τη Συρία

“Πριν από λίγη ώρα έδωσα εντολή στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ να εξαπολύσουν ακριβή χτυπήματα σε στόχους που σχετίζονται με τις ικανότητες των χημικών όπλων του Σύρου δικτάτορα Μπασάρ αλ Άσαντ. Ο σκοπός των ενεργειών μας απόψε είναι να εγκαθιδρύσουμε έναν ισχυρό αποτρεπτικό μηχανισμό εναντίον της παραγωγής, διάδοσης και χρήσης χημικών όπλων”, τόνισε στο διάγγελμά του ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Ντόναλντ Τραμπ σημείωσε πως είχε κι ένα… μήνυμα “για τις δυο κυβερνήσεις, τις πλέον υπεύθυνες, που υποστηρίζουν, εξοπλίζουν και χρηματοδοτούν το εγκληματικό καθεστώς Άσαντ. Προς το Ιράν και τη Ρωσία, ερωτώ: τι είδους έθνος θέλει να σχετίζεται με τη μαζική δολοφονία αθώων ανδρών, γυναικών και παιδιών;”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις