Site icon NewsIT

“Τραμπ και Πούτιν δηλητηρίασαν τη Χίλαρι Κλίντον”… κι άλλες θεωρίες συνωμοσίας – Η κόρη της υποψήφια… αντικαταστάτης της

13.09.2016 | 13:55
“Τραμπ και Πούτιν δηλητηρίασαν τη Χίλαρι Κλίντον”… κι άλλες θεωρίες συνωμοσίας – Η κόρη της υποψήφια… αντικαταστάτης της

- Η κατάσταση της υγείας της Χίλαρι Κλίντον βάζει φωτιά στην προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ - Ασυνήθιστη... σιγή από τον αντίπαλό της, Ντόναλντ Τραμπ - Γιατρός υποστηρίζει ότι τη δηλητηρίασαν και δηλώνει πως δεν... εμπιστεύεται Τραμπ και Πούτιν - Τα σενάρια για τον αντικαταστάτη της σε περίπτωση που αναγκαστεί να αποχωρήσει από την κούρσα - Την... έδωσε ο Μπιλ Κλίντον: Είχε κι άλλα επεισόδια όπως αυτό της Κυριακής

Τι συμβαίνει τελικά με τη Χίλαρι Κλίντον. Όποιος έχει σαφή απάντηση, ας σηκώσει το χέρι του… Το πέπλο μυστηρίου που καλύπτει το λιποθυμικό επεισόδιο την περασμένη Κυριακή (11.09.2016) όταν αποχώρησε, υποβασταζόμενη, από εκδήλωση για τη συμπλήρωση 15 χρόνων από την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, όχι μόνο παραμένει αλλά εν πολλοίς συντηρείται και από την ίδια την υποψήφια των Δημοκρατικών.

Η οποία, όπως αποκαλύπτουν αμερικανικά ΜΜΕ, δεν δέχτηκε την Κυριακή να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης και να εξεταστεί από τους γιατρούς αλλά ζήτησε (αν όχι απαίτησε) να τη μεταφέρουν στο σπίτι της κόρης της Τσέλσι, στο Μανχάταν. Μάλιστα, ενώ το βαν στο οποίο βρισκόταν έφυγε από το σημείο του συμβάντος χωρίς αστυνομική συνοδεία κατά παράβαση του πρωτοκόλλου, στη συνέχεια έκανε και αναστροφή και αντί για το νοσοκομείο, κατέληξε στο διαμέρισμα της Τσέλσι Κλίντον.

Τι ήθελε λοιπόν να κρύψει η Χίλαρι; Ίσως πως ό,τι έπαθε την Κυριακή το είχε ξαναπάθει. Αλλά λογάριασε (ή μήπως όχι;) χωρίς τον Μπιλ Κλίντον. Ο σύζυγος της υποψήφιας των Δημοκρατικών και πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι είχε κι άλλο παρόμοιο επεισόδιο αλλά το ξεπέρασε… “Σπάνια, σε περισσότερες από μία περιπτώσεις, στην διάρκεια πολλών ετών, της συμβαίνει το ίδιο πράγμα όταν αφυδατωθεί. Όπως γνωρίζετε, η ίδια εργαζόταν σκληρά, ως γερουσιαστής, ως υπουργός των Εξωτερικών, αλλά και το τελευταίο χρονικό διάστημα” είπε ο πρώην πρόεδρος στο CBS This Morning.

Η Χίλαρι Κλίντον, σύμφωνα με την γιατρό της, διαγνώστηκε με πνευμονία την Παρασκευή αλλά αποφάσισε, όπως είπε η ίδια στο CNN να αγνοήσει τους γιατρούς και να συνεχίσει την εκστρατεία της. Και τώρα το πληρώνει γιατί μετά την κατάρρευσή της θα αναγκαστεί να δώσει στη δημοσιότητα το ιατρικό ιστορικό της. Κάτι που επιμελώς απέφευγε. Όπως και ο Τραμπ άλλωστε. Ο οποίος, επίσης, τηρεί μια στάση που προκαλεί, τουλάχιστον, έκπληξη. Γιατί δεν έχει σχολιάσει τίποτα, πέρα από το ότι της εύχεται περαστικά. Μια μάλλον ανθρώπινη αντιμετώπιση. Γι’ αυτό και είναι έκπληξη όταν μιλάμε για τον Τραμπ.

Μέσα σ’ όλα αυτά, είναι και οι θεωρίες συνωμοσίας. Η Χίλαρι είναι βαριά άρρωστη και πεθαίνει, η Χίλαρι δεν μπορεί να συνεχίσει την προεκλογική εκστρατεία. Μέχρι και ότι τη δηλητηρίασαν το Τραμπ με τον Πούτιν υποστήριξε ο γιατρός Bennet Omalu, ο άνθρωπος που ανακάλυψε τη χρόνια τραυματική εγκεφαλοπάθεια. Με αναρτήσεις του στο twitter, κάλεσε τους ανθρώπους της Χίλαρι να της κάνουν τοξικολογικές εξετάσεις!

«Πρέπει να συμβουλεύσω τους ανθρώπους της κυρίας Κλίντον να κάνουν τοξικολογικές εξετάσεις στο αίμα της. Είναι πιθανό να έχει δηλητηριαστεί» έγραψε. Αλλά δεν σταμάτησε εκεί. Το επόμενο tweet είχε να κάνει με τον αντίπαλο της Κλίντον στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, Ντόναλτ Τραμπ και με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν! «Δεν εμπιστεύομαι τον κ. Πούτιν και τον κ. Τραμπ. Με αυτούς τους δυο όλα είναι πιθανά» έγραψε και τα αμερικανικά ΜΜΕ, που τις τελευταίες μέρες στέκονται ιδιαίτερα στο θαυμασμό που εκφράζει (με κάθε ευκαιρία για να λέμε και του λόγου το αληθές) ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος προς τον Ρώσο πρόεδρο, θυμούνται τον Αλεξάντερ Λιτβινένκο, τον πρώην πράκτορα της KGB, ο οποίος πέθανε στο Λονδίνο και βρετανική έρευνα είχε εμπλέξει τον Πούτιν στη δολοφονία του. Ο πρώην Ρώσος πράκτορας δηλητηριάστηκε…

Κι αν αποχωρήσει;

Και φυσικά, έχει ανοίξει για τα καλά η συζήτηση για το ποιος ενδεχομένως θα αντικαταστήσει τη Χίλαρι Κλίντον σε περίπτωση που τελικά η κατάσταση της υγείας της δεν της επιτρέψει να συνεχίσει την προεκλογική εκστρατεία και να φτάσει (αν εκλεγεί φυσικά) στο Λευκό Οίκο, αυτή τη φορά ως πρόεδρος και όχι ως Πρώτη Κυρία.

Και εδώ τα πράγματα περιπλέκονται. Η Χίλαρι έχει επιλέξει προσωπικά τον Τιμ Κέιν ως υποψήφιο αντιπρόεδρό της και μάλιστα λέγοντας πως τον επέλεξε γιατί είναι έτοιμος να γίνει πρόεδρος αν της συμβεί κάτι. Και αυτούς, άλλωστε, στηρίζουν μέχρι στιγμής και οι χορηγοί. Οπότε ίσως γίνει πραγματικότητα το σενάριο της κωμικής σειράς Veep, με τον υποψήφιο αντιπρόεδρο να γίνεται εν μια νυκτί υποψήφιος Πρόεδρος. Στις ΗΠΑ, όταν πρόκειται για τους υποψηφίους, ορίζουν τα κόμματα και όχι το Σύνταγμα τι θα συμβεί.

Στους Ρεπουμπλικάνους, αν ο υποψήφιος πεθάνει ή αποχωρήσει, η Επιτροπή του κόμματος είτε αποφασίζει τον νέο υποψήφιο σε νέο συνέδριο ή να γίνει ψηφοφορία μεταξύ των επικεφαλής των πολιτειών. Για τους Δημοκρατικούς, είτε η Εθνική Επιτροπή του κόμματος αποφασίζει ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του υποψηφίου είτε θα ακολουθηθεί η διαδικασία των Ρεπουμπλικάνων.

Ένα από τα ονόματα που ακούγονται είναι και αυτό του Τζο Μπάιντεν, του νυν αντιπροέδρου, ο οποίος ναι μεν έχει δηλώσει πως δεν θέλει να κάνει προεκλογική εκστρατεία αλλά δεν έχει δηλώσει επίσης και πως δεν θέλει να γίνει πρόεδρος. Άλλωστε, ο Μπάιντεν έχει τη στήριξη του Ομπάμα, ο οποίος θεωρείται τώρα ο μοναδικός να ενώσει τους Δημοκρατικούς.

Υπάρχει επίσης ο Μπέρνι Σάντερς, που έχασε στους προκριματικούς από τη Χίλαρι, υπάρχει και η Ελίζαμπεθ Γουόνερ (αμφότεροι προοδευτικοί με μεγάλη στήριξη μεταξύ των Δημοκρατικών), ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο καθώς και οι Τζιμ Γουέμπ με τον Μάρτιν Ο’ Μάλεϊ από τη Βιρτζίνια.

Και φτάσαμε στην Τσέλσι Κλίντον… Στις ΗΠΑ η πολιτική παράδοση θέλει τις συζύγους πολιτικών που πεθαίνουν να αναβαθμίζονται και να παίρνουν το… χρίσμα. Εδώ, ο Μπιλ Κλίντον έχει… «κλείσει» και δεν μπορεί να είναι πάλι υποψήφιος. Άρα, ποιος μένει από την οικογένεια; Η Τσέλσι. Η κόρη του ζεύγους είναι 36 ετών και άρα βάσει Συντάγματος μπορεί να θέσει υποψηφιότητα.

Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει πριν από τις 8 Οκτωβρίου. Αν γίνει φυσικά. Το Δημοκρατικό κόμμα μπορεί απλά να αλλάξει το όνομα του υποψηφίου του. Και πρέπει να το κάνει ένα μήνα πριν από τις εκλογές, που είναι προγραμματισμένες στις 8 Νοεμβρίου. Συνήθως, τα ψηφοδέλτια τυπώνονται τρεις εβδομάδες πριν από τις κάλπες. Υπάρχει φυσικά και η επιλογή το Κογκρέσο να αναβάλει τις εκλογές και να τις επαναπρογραμματίσει για άλλη μέρα. Αλλά θεωρείται μάλλον απίθανο. Αλλά κάποτε απίθανο θεωρούσαμε και να είναι ο Τραμπ υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ…

Με πληροφορίες από zerohedge.com, express.co.uk, bostonglobe.com και ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version