Κυριακή, 18 Αυγ.
30oC Αθήνα

Τραμπ: Ο Πομπέο συνάντησε τον Κιμ Γιονγκ Ουν την περασμένη εβδομάδα

Τραμπ Κιμ Γιονγκ Ουν
Φωτογραφία Reuters

Από τα πιο επίσημα… χέρια (σ.σ. ο Τραμπ το έγραψε στο twitter, δεν το είπε) ήρθε η επιβεβαίωση ότι ο απερχόμενος διευθυντής της CIA και μέλλον υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο ταξίδεψε στη Βόρεια Κορέα και συνάντησε τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Με μια (ακόμα) ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter (ούτε καν στον επίσημο του προέδρου των ΗΠΑ), ο Τραμπ επιβεβαίωσε αυτό που “ακουγόταν” εδώ και ώρες: την πρώτη συνάντηση του Κιμ Γιονγκ Ουν με κορυφαίο Αμερικανό αξιωματούχο. Και όχι όποιου κι όποιου αλλά του διευθυντή της CIA, Μάικ Πομπέο.

«Ο Μάικ Πομπέο συναντήθηκε με τον Κιμ Γιονγκ Ουν την περασμένη εβδομάδα. Η συνάντηση πήγε πολύ ομάδα και μια καλή σχέση σχηματίστηκε. Οι λεπτομέρειες για τη Σύνοδο (σ.σ. ανάμεσα στον ίδιο τον Τραμπ και τον Βορειοκορεάτη ηγέτη) είναι υπό επεξεργασία αυτή τη στιγμή. Η αποπυρηνικοποίηση θα είναι σπουδαίο πράγμα για τον κόσμο και επίσης για τη Βόρεια Κορέα», ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Δείτε το tweet του Ντόναλντ Τραμπ

Ειδικός… απεσταλμένος από τον Τραμπ στον Κιμ Γιονγκ Ουν

Η αποκάλυψη ήρθε πρώτα από τη Washington Post. Και δεν διαψεύστηκε από τον Λευκό Οίκο πως ο Μάικ Πομπέο, απερχόμενος αρχηγός της CIA και επόμενος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, ταξίδεψε μυστικά στην Πιονγκγιάνγκ όπου συνάντησε τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο απερχόμενος επικεφαλής της CIA ταξίδεψε μυστικά στη Βόρεια Κορέα το Σαββατοκύριακο του Πάσχα. Εκεί, συναντήθηκε μακριά από τα… αδιάκριτα βλέμματα με τον Κιμ Γιονγκ Ουν. Τον άνθρωπο που μέχρι πρόσφατα ήταν… εχθρός των ΗΠΑ.

Οι συνομιλίες που είχε ο Πομπέο ενίσχυσαν την πεποίθηση του Ντόναλντ Τραμπ ότι είναι εφικτό να γίνουν καρποφόρες διαπραγματεύσεις με τη Βόρεια Κορέα.

Με την επίσκεψή του στην Πιονγκγιάνγκ, ο Πομπέο έγινε ο πλέον υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος που έχει ταξιδέψει στη Βόρεια Κορέα μετά τον Τζέιμς Κλάπερ, ο οποίος είχε μεταβεί στην ασιατική χώρα το 2014.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις