Κόσμος

Τραμπ: Σώθηκαν ζωές χάρη στο νόμο για οπλοφορία σε χώρους λατρείας!

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε χθες Δευτέρα τα συλλυπητήριά του στα θύματα της επίθεσης ενόπλου μέσα σε εκκλησία στο Τέξας, που τερματίστηκε όταν ενορίτης πυροβόλησε και σκότωσε τον δράστη, εκδηλώνοντας ταυτόχρονα την ικανοποίησή του για τους νόμους που ρυθμίζουν την οπλοφορία στην Πολιτεία, οι οποίοι επέτρεψαν, κατ’ αυτόν, να «σωθούν ζωές».

«Προσευχόμαστε για τις οικογένειες των θυμάτων και την ενορία όπου έγινε χθες [σ.σ. την Κυριακή] η επίθεση μέσα σε μια εκκλησία. Όλα τέλειωσαν σε έξι δευτερόλεπτα χάρη στους θαρραλέους ενορίτες που ανέλαβαν δράση για να προστατεύσουν τους 242 πιστούς», ανέφερε μέσω Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Σώθηκαν ζωές χάρη σε αυτούς τους ήρωες και στους νόμους στο Τέξας που τους επιτρέπουν να φέρουν όπλα!», πρόσθεσε.

Εθελοντές φρουροί της εκκλησίας πυροβόλησαν και σκότωσαν τον άνδρα που άνοιξε πυρ εν μέσω λειτουργίας που αναμεταδιδόταν απευθείας, σκοτώνοντας δύο πιστούς.

«Δύο μέλη της εκκλησίας ανταπέδωσαν τις σφαίρες, πλήττοντας τον ύποπτο που εξέπνευσε επιτόπου», δήλωσε στον Τύπο ο επικεφαλής της αστυνομίας στην πόλη Ουάιτ Σέτλμεντ, ο Τζ. Π. Μπέβερινγκ.

Στο Τέξας, οχυρό των Ρεπουμπλικάνων, εφαρμόζεται ένα από τα πλέον φιλελεύθερα, σε ό,τι αφορά την οπλοφορία, νομοθετικά πλαίσια στις ΗΠΑ.

Τον Νοέμβριο του 2017, ένοπλος σκότωσε ανοίγοντας πυρ με ημιαυτόματο τουφέκι 26 πιστούς εν μέσω της κυριακάτικης λειτουργίας σε εκκλησία βαπτιστών στο Σάδερλαντ Σπρινγκς, στο Τέξας. Ο δράστης αυτοκτόνησε αργότερα, αφού χτυπήθηκε από αρκετές σφαίρες κατά τη διάρκεια καταδίωξής του από δύο οπλισμένους πολίτες.

Υποστηρικτές του αυστηρότερου ελέγχου της οπλοφορίας στις ΗΠΑ και πνευματικοί ηγέτες θεωρούν ότι τα όπλα δεν έχουν θέση σε χώρους λατρείας.

«Αντί να ψάχνουν success story σε τραγωδίες» οι πολιτικοί θα ήταν προτιμότερο «να συζητούν πώς μπορεί να προληφθεί η βία, η χρήση πυροβόλων όπλων» ακόμα και σε χώρους λατρείας, έκρινε ο Τζον Φάινμπλατ, πρόεδρος της οργάνωσης Everytown for Gun Safety.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μαρίν Λε Πεν: Το καλοκαίρι του 2026 θα ανακοινωθεί η απόφαση του εφετείου για την καταδίκη της ηγέτιδας της γαλλικής ακροδεξιάς
Η απόφαση για την κατηγορία της κατάχρησης δημόσιου χρήματος από τη Μαρίν Λε Πεν αναμένεται πολλούς μήνες πριν από τις γαλλικές προεδρικές εκλογές του 2027
Η Γαλλίδα ακροδεξιά ηγέτης, Μαρίν Λε Πεν εγκαταλείπει τα κεντρικά γραφεία του κόμματος του «Εθνικού Συναγερμού» την ημέρα της ετυμηγορίας της δίκης της
Forbes: Ο Ντόναλντ Τραμπ υπερδιπλασίασε την περιουσία του στα 5,1 δισ. δολάρια – Πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη ο Έλον Μασκ με 342 δισεκατομμύρια
Ο Έλον Μασκ είναι και πάλι ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Γη, έχοντας ξεπεράσει τον Γάλλο «τιτάνα» ειδών πολυτελείας, Μπερνάρ Αρνό
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δίπλα στον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla, Έλον Μασκ, στον Λευκό Οίκο στις 11 Μαρτίου 2025