Κόσμος

Τραμπ: Συζητήσεις με τον Ντέιβιντ Κάμερον για περισσότερη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία

Ταξίδι στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στη Φλόριντα πραγματοποίησε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών και πρώην πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, προκειμένου να συναντήσει τον Ντόναλντ Τραμπ, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο προσπαθεί να πείσει τους συμμάχους του Ρεπουμπλικάνου προεδρικού υποψηφίου στη Βουλή των Αντιπροσώπων να υποστηρίξουν περαιτέρω στρατιωτική βοήθεια για την Ουκρανία.

Η συνάντηση του Ντέιβιντ Κάμερον με τον Ντόναλντ Τραμπ έγινε στην αρχή ενός ταξιδιού στην Ουάσινγκτον κατά το οποίο ο Βρετανός αναμένεται να συναντηθεί με Ρεπουμπλικανούς βουλευτές, καθώς και με αξιωματούχους της κυβέρνησης Μπάιντεν με αντικείμενο συζήτησης την Ουκρανία.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον, ένας Ρεπουμπλικάνος από τη Λουιζιάνα, έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί να προκηρύξει ψηφοφορία για τη νέα χρηματοδότηση εθνικών μέτρων ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας ύψους περίπου 60 δισ. δολαρίων για την Ουκρανία, προκειμένου να αντιμετωπίσει την Ρωσία.

Οι ουκρανικές δυνάμεις παλεύουν με ολοένα και πιο σοβαρές ελλείψεις πυρομαχικών και οι καθυστερήσεις στις προμήθειες βλημάτων πυροβολικού από τους συμμάχους -ιδίως τις ΗΠΑ- έχουν αφήσει τις δυνάμεις της Ουκρανίας να υπολείπονται έως και έξι προς ένα έναντι των ρωσικών.

Ο Τραμπ, ο οποίος θέλει να πάρει την εκλογική ρεβάνς με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν τον Νοέμβριο, έχει εκφράσει εδώ και καιρό σκεπτικισμό για την παροχή στρατιωτικής υποστήριξης στην Ουκρανία και έχει προτείνει να δοθούν στη χώρα δάνεια αντί για άμεση χρηματοδότηση.

Η Μεγάλη Βρετανία, η οποία υπήρξε άλλος ένας κορυφαίος στρατιωτικός υποστηρικτής της Ουκρανίας, υποστηρίζει ότι η αμερικανική βοήθεια είναι ζωτικής σημασίας για την ικανότητα της χώρας να συνεχίσει να αντιστέκεται στις ρωσικές δυνάμεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ελληνίδα δικαστής τα «βάζει» με τον Ντόναλντ Τραμπ: Ποια είναι η 57χρονη Πόλα Ξινίς που υπερασπίζεται μετανάστη που απελάθηκε άδικα
Η κυβέρνηση Τραμπ παραδέχθηκε ότι απέλασε λόγω «διοικητικού λάθους» τον συγκεκριμένο μετανάστη αλλά δεν σκοπεύει να ξεκινήσει τις διαδικασίες επιστροφής του στις ΗΠΑ
Η 57χρονη Ελληνίδα δικαστής
Από επιπλοκές σακχαρώδη διαβήτη πέθανε η ηθοποιός «Gossip Girl», Μισέλ Τράχτενμπεργκ
Η 39χρονη ηθοποιός βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της στη Νέα Υόρκη από τη μητέρα της - Στην αρχή υπήρχε η πεποίθηση ότι η ηθοποιός πέθανε λόγω της πρόσφατης μεταμόσχευσης που έκανε στο ήπαρ της
Μισέλ Τράχτενμπεργκ 1