Κόσμος

Τραμπ: Θα καταργήσω την υπηκοότητα από τα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στις ΗΠΑ!

Ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει να βάλει τέλος με διάταγμα στο δίκαιο του εδάφους, βάσει του οποίου τα παιδιά των παράνομων μεταναστών που γεννιούνται στις ΗΠΑ, λαμβάνουν αυτόματα την αμερικανική υπηκοότητα!

Ο Τραμπ ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών της 6ης Νοεμβρίου θέλει να βάλει και πάλι στο προσκήνιο το μεταναστευτικό, όμως πρόταση αυτή αναμένεται να προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις.

Σε συνέντευξή του στο Axios, o Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως εξετάζει το ενδεχόμενο να καταργήσει αυτό το δικαίωμα με προεδρικό διάταγμα.

«Είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο όπου αν έρθει κάποιος και αποκτήσει μωρό, αυτό το μωρό είναι πολίτης των ΗΠΑ με όλα τα πλεονεκτήματα», δήλωσε στην τηλεοπτική του συνέντευξη. «Είναι γελοίο, είναι γελοίο, πρέπει να σταματήσει», τόνισε ο Τραμπ.

Πάντως εκτός από τις αντιδράσεις που αναμένεται να προκαλέσει αυτό το μέτρο, ήδη αμφισβητείται από πολλούς νομικούς καθώς δύσκολα ο Τραμπ μπορεί να θέσει υπό αμφισβήτηση μέσω ενός διατάγματος αυτή την αρχή που περιλαμβάνεται στην 14η Τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος αμφισβητείται από πολλούς νομικούς.

«Μου έλεγαν πάντα ότι χρειαζόμαστε μια συνταγματική αναθεώρηση. Ξέρετε κάτι; Δεν ισχύει.Γίνεται με ένα διάταγμα», δήλωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Απίστευτο παραλήρημα από τη στενή συνεργάτη του Τραμπ, Πόλα Γουάιτ: «Οι χριστιανοί πρέπει να επισκέπτονται το Ισραήλ για να γίνουν δεκτοί στον παράδεισο»
Επεισοδιακή συνάντηση της Πόλα Γουάιτ με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου - Παρά τις καταγεγραμμένες διώξεις των Χριστιανών στα παλαιστινιακά εδάφη, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ κατηγορεί Κατάρ και Ιράν για fake news
Η Πόλα Γουάιτ με τον Μπεντζαμίν Νετανιάχου 7