Τα πρόσωπα και οι οργανισμοί που περιλαμβάνονται στον κατάλογο αυτόν «συνδέονται με το Κατάρ και βρίσκονται στην υπηπρεσία ενός ύποπτου πολιτικού προγράμματος του Κατάρ», αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν.
Αυτό δείχνει ότι το Κατάρ «δηλώνει ότι πολεμά από την μία πλευρά την τρομοκρατία την ώρα που από την άλλη πλευρά υποστηρίζει, χρηματοδοδοτεί και δίνει στέγη σε τρομοκρατικές οργανώσεις», σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Παράλληλα, η κρατική τηλεόραση το Κατάρ ανακοίνωσε με ανάρτηση στο Twitter, ότι διακόπτει προσωρινά την λειτουργία του ιστοτόπου της «για λόγους ασφαλείας» έπειτα από απόπειρες ηλεκτρονικής πειρατείας που δέχθηκε.
Νωρίτερα, το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera του Κατάρ ανέφερε πως προσπαθούσε να αντιμετωπίσει μια ευρείας κλίμακα κυβερνοεπίθεση που δέχθηκε ενάντια στην μιντιακή του πλατφόρμα, αλλά όλες οι υπηρεσίες του παραμένουν σε λειτουργία.
«Αυτές ήταν απόπειρες που έγιναν ενάντια στην κυβερνοασφάλεια του Al Jazeera, αλλά τις αντιμετωπίζουμε και προς το παρόν όλες μας οι υπηρεσίες είναι σε λειτουργία», τόνισε ανώτερο στέλεχος, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Νωρίτερα σήμερα, το δίκτυο με ανάρτησή στο Twitter το τηλεοπτικό δίκτυο κατήγγειλε ότι δέχεται μια ευρείας κλίμακας «κυβερνοεπίθεση ενάντια σε όλα του τα συστήματα, τους ιστοτόπους και τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης».
Σε ανάρτηση αργότερα γινόταν λόγος για «αλλεπάλληλες απόπειρες ηλεκτρονικής πειρατείας». Πρόκειται για την τρίτη φορά τους τελευταίους 14 μήνες που οργανισμοί του Κατάρ καταγγέλουν ότι γίνονται στόχος ηλεκτρονικής πειρατείας.
Τον περασμένο μήνα, το εμιράτο ανακοίνωσε ότι το πρακτορείο ειδήσεων της χώρας «δέχθηκε κυβερνοεπίθεση από μια άγνωστη οντότητα» και «ψευδείς» δηλώσεις αποδόθηκαν στον εμίρη της χώρας, που βοήθησαν στην ανάφλεξη της σημερινής κρίσης ανάμεσα στο Κατάρ και τις Αραβικές χώρες του Κόλπου.
Τον Απρίλιο η Τράπεζα του Κατάρ υπέστη μια παραβίαση ασφάλειας και δεδομένα, όπως ονόματα και κωδικοί μεγάλου αριθμού πελατών, αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ