Κόσμος

«Τρέλα» η επίθεση στη Συρία λέει ο Μακρόν – Αναλαμβάνει δράση με Μέρκελ και Τζόνσον

Ως μια τρέλα «τρέλα» χαρακτήρισε την επίθεση της Τουρκίας στη βόρεια Συρία Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. Μαζί με Μέρκελ και Τζόνσον θα συναντήσουν τον Ερντογάν.

Ο Εμάνουελ Μακρόν επέκρινε την ανικανότητα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας να αντιδράσει στην επίθεση λέγοντας ότι ήταν ένα «σοβαρό λάθος».

«Θεωρώ πως αυτό που συνέβη τις τελευταίες ημέρες ήταν ένα σοβαρό λάθος της Δύσης και του ΝΑΤΟ στην περιοχή και αποδυναμώνει την αξιοπιστία μας στην εξεύρεση εταίρων επί του πεδίου οι οποίοι θα είναι στο πλευρό μας σκεπτόμενοι ότι προστατεύονται μακροπρόθεσμα. ‘Αρα αυτό θέτει ερωτήματα όσον αφορά το πώς λειτουργεί το ΝΑΤΟ», είπε ο Εμανουέλ Μακρόν μετά το τέλος της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο Μακρόν είπε πως έμαθε για την απόφαση των ΗΠΑ να αποσυρθούν από τη βόρεια Συρία μέσω του Twitter και αυτό, μαζί με τη μονομερή επίθεση της Τουρκίας, κάνει την Ευρώπη έναν μικρότερο σύμμαχο στη Μέση Ανατολή.

Ο Μακρόν προσέθεσε πως ο ίδιος, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ θα συναντηθούν με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν τις ερχόμενες εβδομάδες, το πιθανότερο στο Λονδίνο.

«Είναι σημαντικό να συναντηθούμε και να συντονιστούμε οι τρεις Ευρωπαίοι και η Τουρκία», προσέθεσε. «Πρέπει να δούμε πού πηγαίνει η Τουρκία και πώς θα την επαναφέρουμε σε μια λογική θέση, η οποία θα της επιτρέψει να επεξεργαστεί την εσωτερική της ασφάλεια με σεβασμό της ατζέντας μας και θα συνεισφέρει σε μια πραγματική αλληλεγγύη στην καρδιά του ΝΑΤΟ», είπε.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξεκινά ξανά ο εμβολιασμός κατά της πολιομυελίτιδας στη Γάζα – Περισσότερα από 590.000 παιδιά θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι το τέλος του μήνα
Η ανθρωπιστική και υγειονομική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας παραμένει ακόμη καταστροφική παρά την εκεχειρία που συμφωνήθηκε με το Ισραήλ
Παιδιά στη Λωρίδα της Γάζας περιμένουν να εμβολιαστούν για την πολιομυελίτιδα
Η στιγμή της απελευθέρωσης του έκτου ομήρου μετά από 10 χρόνια στα χέρια της Χαμάς - Βεδουίνος με ιστορικό ψυχικής νόσου που «αγαπά τη Γάζα»
«Είναι ένας φιλειρηνικός άνθρωπος που ήθελε να φτάσει στη Γάζα, αγαπάει τη Γάζα, δεν πήγε εκεί επιθετικά», δήλωσε ο πατέρας του
Η στιγμή της απελευθέρωσης του Hisham al-Sayed, συνοδεία μέλους του Ερυθρού Σταυρού
Ισραήλ: Η οικογένεια Μπίμπας λέει ότι δεν έλαβε καμία λεπτομέρεια σχετικά με τις συνθήκες θανάτου των ομήρων           
Η Χαμάς ισχυρίζεται ότι η Σίρι Μπίμπας και τα δύο παιδιά της σκοτώθηκαν τον Νοέμβριο του 2023 από ισραηλινό βομβαρδισμό στον τόπο όπου κρατούνταν στη Λωρίδα της Γάζας
Ταυτοποιήθηκε η σορός της Σίρι Μπίμπας ανακοίνωσε η οικογένειά της