Κόσμος

“Τρίζει” η καρέκλα της Μέρκελ;

Μόνο ένας στους τρεις Γερμανούς εξακολουθεί να πιστεύει ότι η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ παίρνει τις σωστές αποφάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov.

Η δημοσκόπηση, που πρόκειται να δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας Bild, δείχνει ότι το 33% των Γερμανών εγκρίνει τη στάση της Μέρκελ ενώ το 48% διαφωνεί με τις αποφάσεις της.

Στην ερώτηση αν φοβούνται ότι θα χάσουν τις οικονομίες τους, πάνω από τέσσερις στους δέκα (ποσοστό 44%) απάντησαν καταφατικά.

Στα μέσα Ιουλίου άλλη δημοσκόπηση του ZDF-Politbarometer έδειχνε ότι το 63% των Γερμανών στήριζαν τις ενέργειες της καγκελαρίου, μολονότι πολλοί θεωρούσαν ότι θα πρέπει να εξηγεί αναλυτικότερα την πολιτική που ακολουθεί. Στις αρχές Ιουλίου την πολιτική της Μέρκελ ενέκρινε το 58% αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέτων (85%) πίστευε ότι η κρίση θα χειροτερεύσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκτός ευρώ θέλουν την Ελλάδα οι Γερμανοί

Κόσμος

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Κάρολος κάλεσε τον Τραμπ στο παλάτι για «τσάι και συμπάθεια» – «Ανυπομονούμε να βρεθούμε εκεί» λέει ο πλανητάρχης
Ο Αμερικανός πρόεδρος γίνεται ο πρώτος εκλεγμένος πολιτικός ηγέτης στη σύγχρονη ιστορία που θα γίνει δεκτός για δεύτερη φορά από μονάρχη του Ηνωμένου Βασιλείου
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγός του Μελάνια, ποζάρουν για μια φωτογραφία με τον πρίγκιπα, τότε, Κάρολο και την Καμίλα, στο Λονδίνο, το 2019