Κόσμος

Τρομακτική αύξηση των αντισημιτικών ενεργειών στη Γερμανία

Οι αντισημιτικές ενέργειες έχουν αυξηθεί δραματικά στη Γερμανία την περσινή χρονιά κάτι από ανησυχεί έντονα την κυβέρνηση.

Ο αντισημιτισμός αυτός στη Γερμανία συνδυάζεται με την άνοδο της άκρας δεξιάς, ενώ συναντάται και σε άλλες χώρες όπως στη Γαλλία. Στη Γερμανία το 2018 καταγράφηκαν 1.646 αντισημιτικές ενέργειες σημειώνοντας μεγάλη αύξηση 9,4% σε σχέση με το 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, ύστερα από αίτημα του κόμματος της αριστεράς De Linke.

Οι αντισημιτικές βιαιότητες αυξήθηκαν από 37 σε 62 πέρυσι και είχαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό 43 ανθρώπων, σύμφωνα μ’ αυτά τα προκαταρκτικά δεδομένα, καθώς οι οριστικές στατιστικές δημοσιεύονται τον Μάιο.

Ο πρόεδρος του Κεντρικού Εβραϊκού Συμβουλίου στη Γερμανία, Γιόζεφ Σούστερ κατήγγειλε σήμερα «μια τρομακτική τάση» και κάλεσε σε «ισχυρότερη και πιο επείγουσα δέσμευση εναντίον του αντισημιτισμού των πολιτικών, της αστυνομίας και της δικαιοσύνης».

Και «αν σκεφτούμε όλες τις ενέργειες που δεν είναι ποινικές, τα πράγματα είναι ακόμη πιο ανησυχητικά», πρόσθεσε ο υπεύθυνος της κοινότητας αυτής που αριθμεί περίπου 200.000 ανθρώπους στη Γερμανία.

Η αντισημιτική εγκληματικότητα βρίσκεται στο απόγειό της μετά το 2009 (1.690 ενέργειες), ενώ θα πρέπει να πάει κανείς πίσω στο 2007 για να βρει αντίστοιχο αριθμό αντιεβραϊκών βιαιοτήτων (64).

Η γερμανική κυβέρνηση ανέφερε το 2018 πως αντιμετωπίζει δύο μορφές αντισημιτισμού, αυτόν που συνδέεται με την άκρα δεξιά, αλλά και αυτόν που αποδίδεται στη συρροή εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών από τον αραβομουσουλμανικό κόσμο το 2015-2016.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αυτός είναι ο λιτός τάφος του Πάπα Φραγκίσκου στη Σάντα Μαρία Ματζόρε - Χιλιάδες πιστοί συρρέουν από το πρωί
Ο τάφος του γράφει μόνο μία λέξη, το όνομά του: «Φραγκίσκος» - Εκατοντάδες νέοι, οικογένειες, Ιταλοί και ξένοι προσκυνητές περιμένουν, με ένα λουλούδι στο χέρι, να μπορέσουν να εισέλθουν στην εκκλησία
Ο τάφος του Πάπα Φραγκίσκου 13
Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στο Βανκούβερ: «Νεκροί και δεκάδες τραυματίες» - Άνθρωποι εκσφενδονίζονταν στον αέρα
Σε βίντεο που ανέβηκε στο Χ φαίνεται ένας άνδρας, που εικάζεται ότι είναι οδηγός, να βρίσκεται σε απόλυτη σύγχυση και να ζητά συγγνώμη
Ένα μαύρο SUV έπεσε πάνω σε πεζούς στο Βανκούβερ 8
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα