Site icon NewsIT

Τρομοκρατική επίθεση: Τι λένε στο newsit.gr διεθνολόγοι για το μακελειό

14.11.2015 | 11:56
ΦΩΤΟ REUTERS

ΦΩΤΟ REUTERS

Κλίμα τρόμου επικρατεί στην γαλλική πρωτεύουσα μετά τις απανωτές τρομοκρατικές επιθέσεις, όπως λέει στο newsit.gr ο διεθνολόγος Κώστας Βεργόπουλος. Για δραματική στιγμή της ανθρωπότητας κάνει λόγο ο επίσης διεθνολόγος Παναγιώτης Γρηγορίου.

Ο Κώστας Βεργόπουλος είναι διεθνολόγος και μένει στο Παρίσι. Κάνει λόγο για “τυφλή” βία και περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στη γαλλική πρωτεύουσα μετά τα χθεσινά τρομοκρατικά χτυπήματα:

“Υπάρχει μεγάλος φόβος, τρόμος. Δεν κυκλοφορεί κανείς. Η κυβέρνηση έδωσε εντολή: Γυρίστε σπίτια σας, κλειστείτε μέσα και μην κυκλοφορείτε, οι δρόμοι είναι άδειοι, το μετρό είναι άδειο, οι λαϊκές αγορές, τα σούπερ μάρκετ είναι άδεια. Κανείς δεν πάει ούτε για ψωμί. Είναι μία κατάσταση πρωτοφανής. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι εκεί που μαζεύονται περισσότεροι. Πόσω μάλλον σε αγώνα ποδοσφαίρου, σε στάδια, που είναι πιο ευάλωτα σημεία, διότι προσφέρονται για τρομοκρατικές επιθέσεις. Αυτή τη φορά έχουν το χαρακτηριστικό ότι είναι τυφλές. Δεν ασχολούνται με το αν είναι Εβραίοι, καθολικοί, χριστιανού, δεν τους ενδιαφέρει. Είναι μία περαιτέρω άνοδος της τρομοκρατίας, διότι μέχρι τώρα στόχευε τα μαγαζιά που πουλούσαν εβραϊκά προϊόντα, ή χριστιανικούς πληθυσμούς. Τώρα δεν τους ενδιαφέρει”.

Ακούστε αναλυτικά τι μας είπε ο Κώστας Βεργόπουλος

 

 

Δραματική στιγμή για την ανθρωπότητα

Ο Παναγιώτης Γρηγορίου είναι επίσης διεθνολόγος και καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Ερμηνεύει την κατάσταση στη Γαλλία και μιλά για τα αιματηρά τρομοκρατικά χτυπήματα:

“Αυτά που συνέβησαν στη Γαλλία αποτελούν μία σημαντική προσβολή για τις ηθικές αξίες και για τα δικαιώματα του ανθρώπου στον ευρωπαϊκό χώρο, όχι μόνο στην Γαλλία. Κι αυτό γιατί εδώ και δεκαετίες παλεύουμε όλοι οι Ευρωπαίοι μαζί για τον σεβασμό των ίδιων κοινωνικών αξιών. Είναι μία δραματική στιγμή για την ανθρωπότητα”.

Ακούστε αναλυτικά τι μας είπε ο Παναγιώτης Γρηγορίου

 

 

 Ρεπορτάζ: Μίλτος Σακελλάρης

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version