Κόσμος

Ομηρία – Παρίσι: Ξέφυγαν οι ένοπλοι – Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους

Σε ομηρία κατέληξε ένοπλη ληστεία στο κατάστημα Primark στη Villeneuve-la-Garenne στο Παρίσι.


“Δεκαοκτώ άνθρωποι απομακρύνθηκαν γύρω στις 10:30 (11:30 ώρα Ελλάδας), ένας από αυτούς αισθάνθηκε αδιαθεσία αλλά δεν υπήρξαν τραυματισμοί”, δήλωσε αστυνομική πηγή, προσθέτοντας πως “οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των τριών κακοποιών”.


Οι δράστες κατάφεραν να ξεφύγουν από το κατάστημα παρά την επιδρομή των δυνάμεων ασφαλείας που επιχείρησαν να λήξουν την ομηρία. Σε εξέλιξη βρίσκεται πλέον ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Ένας από τους ληστές, σύμφωνα με ρεπορτάζ της γαλλικής εφημερίδας Le Parisien, αναγνωρίστηκε ως υπάλληλος του καταστήματος.

“Γύρω στις 06:30 τοπική ώρα (07:30 ώρα Ελλάδας) δύο ή τρεις ένοπλοι κακοποιοί εισήλθαν στο κατάστημα Primark (ιρλανδική επιχείρηση πώλησης ενδυμάτων) γι΄αυτό που σκεπτόμαστε πως ήταν η αρχή μίας απόπειρας ένοπλης ληστείας”, εξήγησε αστυνομική πηγή.

Αστυνομικοί της επίλεκτης μονάδας Raid έχουν σταλεί επί τόπου.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, μία υπάλληλος “‘έστειλε γύρω στις 07:00 (8:00 ώρα Ελλάδας) ένα μήνυμα στον φίλο της λέγοντάς του ότι συνελήφθησαν όμηροι από δύο ένοπλους άνδρες” , δήλωσε μία άλλη αστυνομική πηγή.

Οι δυνάμεις της τάξης απέκλεισαν την περιοχή γύρω από το εμπορικό κέντρο Qwartz στην πόλη αυτή που βρίσκεται στα βόρεια περίχωρα του Παρισιού.

Αυτό που δεν έχει καταστεί σαφές, σύμφωνα με τις αρχές, είναι το αν κρατούνται 10 όμηροι ή υπάρχουν και κάποιοι που κρύβονται από τους ενόπλους.

“Είναι οπλισμένοι, είναι οπλισμένοι” φώναζαν αυτόπτες μάρτυρες που έτρεχαν έξω από το κατάστημα.

Η Γαλλία παραμένει σε συναγερμό μετά τις συγκλονιστικές επιθέσεις στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ευλογίες του πάπα Φραγκίσκου από το «papa mobile», το μήνυμά του για το Πάσχα και η αναφορά στους Χριστιανούς της Γάζας
Ο Αργεντινός πάπας ζήτησε και πάλι κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και απελευθέρωση των ομήρων, όπως και να «παρασχεθεί βοήθεια στον κόσμο, ο οποίος πεινάει και προσμένει ένα μέλλον ειρήνης»
Ο πάπας Φραγκίσκος