Δευτέρα, 21 Οκτ.
19oC Αθήνα

Τροπική καταιγίδα αναστάτωσε την Αϊτή

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Από την τροπική καταιγίδα προκλήθηκαν υλικές ζημιές στα όσα κτίρια είχαν παραμείνει “όρθια” από τον σεισμό.

Μία ισχυρή τροπική καταιγίδα που έπεσε σήμερα τα ξημερώματα στην Αϊτή αναστάτωσε πολλούς από τους 1,2 εκατομμύρια πολίτες που έχουν μείνει στο δρόμο αφού τα σπίτια τους καταστράφηκαν από τον ισχυρό σεισμό της 12ης Ιανουαρίου αναμένοντας τις σκηνές που έχει υποσχεθεί η διεθνής κοινότητα. 

Αυτή η πολύ δυνατή βροχή προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε ένα προκατασκευασμένο σχολείο που είχε τοποθετηθεί από ισραηλινή οργάνωση σε ένα γήπεδο γκολφ.

Σε άλλο υπαίθριο χώρο η καταρρακτώδης βροχή παρέσυρε τις σκηνές που είχαν στηθεί για τους άστεγους ενώ κατέρρευσαν και διάφορα ημικατεστραμένα κτίρια στην πρωτεύουσα Πορτ-ο-Πρενς.

Συνήθως η εποχή των βροχών ξεκινά τον Απρίλιο αλλά φέτος οι δυνατές βροχοπτώσεις έχουν αρχίσει από νωρίτερα με αποτέλεσμα να αυξάνεται η αγωνία των πολιτών που περιμένουν τη διεθνή βοήθεια.

“Έχουμε μεγάλη ανάγκη από σκηνές, πλαστικές τέντες και κουβέρτες για τους άστεγους ώστε να προστατεύονται από την κακοκαιρία” δήλωσε ο Εντμοντ Μούλε, επικεφαλής της υπηρεσίας του ΟΗΕ στην Αϊτή, στη διάρκεια συνόδου που έγινε στην Ισπανία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε