Κόσμος

Τροπολογία για το Brexit καταθέτουν οι Εργατικοί

Το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα στη Βρετανία σχεδιάζει να καταθέσει μία τροπολογία επί του νομοσχεδίου για την έναρξη της επίσημης διαδικασίας εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός του, σε περίπτωση που επικυρωθεί η απόφαση δικαστηρίου η οποία προβλέπει την εμπλοκή του κοινοβουλίου στη διαδικασία.

Ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News ότι το κόμμα του σκοπεύει να καταθέσει τροπολογία στο όποιο νομοσχέδιο ψηφιστεί από το κοινοβούλιο, μία κίνηση η οποία θα μπορούσε να καθυστερήσει το σχέδιο της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για ενεργοποίηση του Άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβώνας μέχρι το τέλος Μαρτίου.

“Μόλις τεθεί το ζήτημα για το Άρθρο 50 θα προτείνουμε μία τροπολογία που θα αφορά τα θέματα που μόλις ανέφερα, την πρόσβαση στην αγορά της ΕΕ και την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων και τα μέτρα προστασίας για τους καταναλωτές και για το περιβάλλον”, είπε ο ίδιος στο Sky News.
 
Το βρετανικό Ανώτατο Δικαστήριο ενδεχομένως να αποφασίσει το νέο έτος για το αν η κυβέρνηση χρειάζεται την έγκριση του κοινοβουλίου προτού ενεργοποιήσει το Άρθρο 50 για την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την αποχώρηση από την ΕΕ έπειτα από έφεση που άσκησε σε προηγούμενη απόφαση.

Τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και νότια, όπου στις παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Παγετός τις πρωινές ώρες κατά τόπους στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Δανία σηκώνει το γάντι και απαντά στις δηλώσεις του Τζέι Ντι Βανς από τη Γροιλανδία - «Δεν απευθύνονται έτσι σε συμμάχους»
«Η Δανία δεν έκανε καλή δουλειά για τον λαό της Γροιλανδίας» είπε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Δανού πρωθυπουργού
Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς στη Γροιλανδία
Απελπισία στα χαλάσματα μετά τον φονικό σεισμό στη Μιανμάρ - Σοκαριστικό βίντεο με μαίες που προσπαθούν να σώσουν νεογέννητα
«Δεν νομίζω ότι υπάρχει ελπίδα» λέει 25χρονος που προσπάθησε να σώσει τη γιαγιά του και τους θείους του από γκρεμισμένο κτήριο - Η στιγμή που γυναίκα γεννά στον δρόμο
Σωστικά συνεργεία στα συντρίμμια κτιρίου στη Μπανγκόκ