Κόσμος

Τροχαίο με Έλληνες στην Ρουμανία: Τι απαντά ο ιδιοκτήτης του τουριστικού πρακτορείου για την τραγωδία στο Βουκουρέστι

Απαντήσεις δίνει ο ιδιοκτήτης του τουριστικού πρακτορείου που οργάνωσε την εκδρομή στην Ρουμανία, η οποία κατέληξε σε τραγωδία με ένα νεκρό και 3 σοβαρά τραυματίες σε τροχαίο δυστύχημα στο Βουκουρέστι.

Σε βίντεο που εξασφάλισε το newsit.gr φαίνεται ένας άνδρας να βοηθάει τους επιβάτες που έχουν καταπλακωθεί από τη μπάρα, ενώ ακούγεται να λέει σε κάποιο σημείο «πάρε ανάσες» σε έναν από τους τραυματίες. 

Ο Γιάννης Μπατζιόλας δήλωσε πως το ταξίδι προς τη Ρουμανία ήταν προγραμματισμένο να έχει 2 οδηγούς, ωστόσο ο ένας δήλωσε κώλυμα λίγη ώρα πριν ξεκινήσει, με τον ένα μόνο να αναλαμβάνει να φτάσει μέχρι το Βουκουρέστι και έτσι να οδηγεί για πολλές ώρες.

Μιλώντας στο onlarissa.gr, ο κ. Μπατζιόλας υποστήριξε πως το λεωφορείο κινήθηκε από Βόλο έως Θεσσαλονίκη με άλλον οδηγό και με άλλο συνέχισε για το Βουκουρέστι.

«Το δρομολόγιο, εξήγησε, είχε προγραμματιστεί κανονικά με δύο οδηγούς γιατί είναι 16 ώρες. Ο δεύτερος οδηγός μία ώρα πριν την αναχώρηση του ταξιδιού λόγω γαστρεντερίτιδας δηλώνει κώλυμα και δε μπορεί να ξεκινήσει. Τότε αντικαταστάθηκε με άλλο οδηγό που πήγε το λεωφορείο μέχρι τη Θεσσαλονίκη.

Στη Θεσσαλονίκη παρέλαβε το λεωφορείο ο οδηγός που πήγε στο Βουκουρέστι. Ήτανε μόνος του και γενικά δεν έτρεχε καθόλου, έχω μιλήσει με πελάτες, πήγαινε σε όλη τη διαδρομή πολύ προσεκτικά. Οπότε σίγουρα δεν έφταιγε η ταχύτητα για το συμβάν που έγινε. Περιμένουμε κι εμείς τους ειδικούς για τα αίτια της τραγωδίας για να μπορούμε να έχουμε μία πληρέστερη εικόνα».

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης εξέφρασε επίσης τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του 53χρονου Λαρισαίου που σκοτώθηκε, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «δε μας έχει ξανασυμβεί… Το αντιμετωπίζουμε με όση ψυχραιμία μπορούμε γιατί έχουμε άλλους 45 επιβάτες».

 

Σε ότι αφορά την επιστροφή όσων είναι καλά στην υγεία τους, αυτό θα έχει ολοκληρωθεί κατά τον κ. Μπατζιόλα μέχρι τη Δευτέρα των Χριστουγέννων. Απόψε ωστόσο, αναμένονται να επιστρέψουν στη Λάρισα οι συμμετέχοντες στην εκδρομή.

«Μέχρι τη Δευτέρα θα έχουν επιστρέψει σχεδόν όλοι. Περιμένουμε την εξέλιξη δύο σοβαρών τραυματιών. Μαθαίνω ευχάριστα νέα ότι μία κυρία έχει αποσωληνωθεί. Ευχόμαστε περαστικά στους τραυματίες, ταχεία ανάρρωση, να επιστρέψουν γρήγορα στις οικογένειές τους» είπε χαρακτηριστικά.

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νεκρή πενταμελής οικογένεια από επίθεση σε καταυλισμό στη Γάζα - Στους 23 οι νεκροί από πλήγμα σε σπίτι στη Τζαμπάλια
Ο καταυλισμός αλ Μαουάσι έχει γίνει επανειλημμένα στόχος αεροπορικών επιδρομών του Ισραήλ, με τον στρατό να δηλώνει ότι στοχοθετεί υποδομές από τις οποίες δρα η Χαμάς
Άνθρωποι συγκεντρώνονται κοντά στα πτώματα Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν σε ισραηλινά χτυπήματα (δεν απεικονίζονται), στο νοσοκομείο Nasser, στο Khan Younis, στη νότια Λωρίδα της Γάζας
Η εισαγγελία της Βενεζουέλας καταγγέλλει τον πρόεδρο του Ελ Σαλβαδόρ για εμπορία ανθρώπων στη φυλακή - κολαστήριο
«Ο πρόεδρος Μπουκέλε ζήτησε 7 εκατομμύρια δολάρια για να φυλακίσει τους 252 υπηκόους Βενεζουέλας, κάνει εμπόριο, βρόμικο εμπόριο», λέει ο γενικός γραμματέας της εισαγγελίας της Βενεζουέλας, Τάρεκ Ουίλιαμ Σάαμπ
Αστυνομικοί του Σαλβαδόρ συνοδεύουν φερόμενα μέλη της συμμορίας της Βενεζουέλας Tren de Aragua που απελάθηκαν πρόσφατα από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για να φυλακιστούν στη φυλακή του Κέντρου Κατακράτησης της Τρομοκρατίας (CECOT), ως μέρος συμφωνίας με την κυβέρνηση του Σαλβαδόρ
Η Τουρκία απειλεί την Κύπρο: «Είμαστε εγγυήτρια χώρα και δεν θα διστάσουμε να κάνουμε ότι και στο παρελθόν»
«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αν σήμερα επικρατεί ειρήνη στο νησί της Κύπρου, αυτό είναι χάρη στην Τουρκία» ισχυρίζονται πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας
Κατεχόμενα Κύπρος 3