Παρασκευή, 26 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Τροχός έκπληξη για τα γενέθλια της Google: Εξερευνήστε τα παιχνίδια!

τροχός έκπληξη για τα γενέθλια της Google

Τροχός έκπληξη για τα γενέθλια της Google περιμένει όσους επισκεφτούν την σελίδα αναζήτησης. Με αφορμή τα 19 της χρόνια, σας καλεί να παίξετε παιχνίδια!

Ένας τροχός έκπληξη για τα γενέθλια της Google εμφανίζεται στη σελίδα της μηχανής αναζήτησης. Η Google, κλείνει σήμερα, 27 Σεπτεμβρίου, τα 19 της χρόνια και επιφύλασσε στο κοινό της 19 εκπλήξεις…

Η ιστορία της Google

Η Google αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαδικτυακών υπηρεσιών. Ιδρύθηκε από τον Λάρρυ Πέιτζ και τον Σεργκέι Μπριν το 1997. Όταν καλέστηκαν να φέρουν εις πέρας την πραγμάτωση μιας μηχανής αναζήτησης, έβαλαν τα δυνατά τους… 

Ενώ οι συμβατικές μηχανές αναζήτησης κατέτασσαν τα αποτελέσματά τους μετρώντας πόσες φορές οι όροι αναζήτησης εμφανίζονταν στην σελίδα, αυτοί δημιούργησαν ένα καλύτερο σύστημα που ανέλυε τις σχέσεις μεταξύ των ιστοσελίδων. 

Έρευνες αγοράς έδειξαν ότι τον Απρίλιο του 2007, η Google Inc. ανέλαβε την πρωτοκαθεδρία ως η διασημότερη εταιρία παγκοσμίως. Σήμερα, η μηχανή αναζήτησης εξυπηρετεί 4,5 δισεκατομμύρια χρήστες σε 160 χώρες και «μιλά» 123 γλώσσες.

Ένας τροχός έκπληξη για τα γενέθλια της Google

Η εταιρεία τιμά την μέρα «γέννησής» της με ένα doodle. Με ένα πάτημα του ποντικιού πάνω στο doodle, ανακαλύπτει κανείς 19 εκπλήξεις, όσα και τα χρόνια που “κλείνει”. Πρόκειται ουσιαστικά για έναν τροχό που αριθμεί 19 κατηγορίες. Οι κατηγορίες αφορούν μουσική, φαγητό, σινεμά, ζώα και άλλα ενδιαφέρονται των επισκεπτών της.

Μόλις το spinner σταματήσει τυχαία στην κάθε κατηγορία εμφανίζονται τα παιχνίδια. Τα παιχνίδια μπορούν να αποτελούν παλιά doodle, ερωτήσεις και απαντήσεις, κουίζ, συμπεράσματα για τον χαρακτήρα σας, ψυχαγωγικά αλλά και εκπαιδευτικά games. Δείτε μερικά…

Pac Man, Birthday piñata, DJing

Pac Man: Το παιχνίδι που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Το κίτρινο πακ μαν καλείται να ξεφύγει από τα τέσσερα άλλα επικίνδυνα πακ μαν. Όσο προσπαθεί να ξεφεύγει από αυτά, πρέπει να “φάει” όλες τις κίτρινες τελίτσες που εμφανίζονται στο παιχνίδι. Στόχος είναι τα καταπιεί όλα δίχως να πέσει πάνω στα επικίνδυνα πακ μαν.

Birthday pinata: Με ένα κλικ, ο επισκέπτης σήμερα της Google – ή καλύτερα να πούμε ο… παίκτης – πρέπει να χτυπήσει πετυχημένα την pinata. Ένα κλασικό παιχνίδι χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, ιδανικό για μικρούς χρήστες του διαδικτύου.

Djing: Με αφορμή το doodle για τη “γέννηση του χιπ χοπ”, για άλλη μια φορά η Google καλεί τον χρήστη της, να μιξάρει.  Με το πάτημα του ποντικιού, αρκεί απλά να ακολουθήσετε τις οδηγίες που αναγράφονται στο βίντεο. Ύστερα, επιλέγετε όποιο άλμπουμ επιθυμείτε και γίνεστε ένας… home made Dj χιπ χοπ μουσικής! Το ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό doodle της Google.

Τροχός έκπληξη για τα γενέθλια της Google που σίγουρα θα σας κάνει σήμερα να περάσετε πολύ χρόνο στην αγαπημένη σας σελίδα αναζήτησης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις