Κόσμος

Τσίπρας για Βόρεια Μακεδονία: Τα είπε στον Γιούνκερ για να τα… ακούσει η Σύνοδος Κορυφής!

Να εφαρμοστούν οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας είπε στον Γιούνκερ ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος πήρε ξεκάθαρα θέση για το θέμα της Βόρειας Μακεδονίας.

Την εφαρμογή των κυρώσεων κατά της Τουρκίας για την παράνομη δραστηριότητά της στην κυπριακή ΑΟΖ, που έχουν αποφασιστεί στην Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου, ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στην συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Τσίπρας Τσίπρας

Όλα όσα είπαν Τσίπρας – Γιούνκερ

Ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε και το θέμα της Βόρειας Μακεδονίας, τονίζοντας ότι αποτελεί θέμα διεθνούς αξιοπιστίας της ΕΕ να αποφασίσει στην αυριανή (σ.σ. Πέμπτη 17.10.2019) Σύνοδο Κορυφής την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, παίρνοντας σαφή θέση υπέρ της γειτονικής χώρας.

[read4more]

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα για την εποικοδομητική συνεργασία τους και το θετικό έργο της κυβέρνησής του, τονίζοντας ότι συνέβαλε καθοριστικά στη σταθερότητα της ευρωζώνης και στην αναβάθμιση του ρόλου της Ε.Ε. στα Δυτικά Βαλκάνια, ιδίως με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ευχαρίστησε τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για τη στήριξη που παρείχε στην Ελλάδα σε κρίσιμες στιγμές και ιδίως για την αποτροπή των σχεδίων εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν επίσης την κατάσταση στην Συρία και ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξει εμπάργκο όπλων απέναντι στην Τουρκία μέχρι να τερματιστεί η εισβολή.

Τέλος, συζήτησαν για το προσφυγικό και συμφώνησαν στην ανάγκη να υπάρξει δίκαιη αναθεώρηση της συμφωνίας του Δουβλίνου και οικονομική στήριξη της Τουρκίας για τη φιλοξενία Σύρων προσφύγων.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Γάλλος χειρουργός που κακοποίησε σεξουαλικά 299 παιδιά, οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες στο ημερολόγιό του και η φρικτή ομολογία
Στις 24 Φεβρουαρίου ο 74χρονος Λε Σουαρνέκ θα εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου στη μεγαλύτερη υπόθεση παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης στα χρονικά της Γαλλίας
Πηγή φωτογραφίας