Πέμπτη, 10 Οκτ.
27oC Αθήνα

Τυφώνας Μίλτον, Live οι εξελίξεις: Η Φλόριντα περιμένει το πρώτο φως – Πλημμύρες, καταστροφές, δεκάδες ανεμοστρόβιλοι

Τυφώνας Μίλτον, Live οι εξελίξεις: Η Φλόριντα περιμένει το πρώτο φως – Πλημμύρες, καταστροφές, δεκάδες ανεμοστρόβιλοι

Με το πρώτο φως της ημέρας η Φλόριντα θα μετρήσει τις πληγές της από το πέρασμα του τυφώνα Μίλτον ο οποίος ευτυχώς εξασθένησε στην πορεία του και από την κατηγορία 5 που είναι οι χειρότεροι τυφώνες έπεσε στην κατηγορία 1. 

Και πάλι ωστόσο ο τυφώνας Μίλτον χτύπησε με μεγάλη σφοδρότητα προκαλώντας καταστροφές και πλημμύρες. 

 

 

Από την στιγμή που έφτασε στην ξηρά ο τυφώνας Milton έχει προκαλέσει ανεμοστρόβιλους και πλημμύρες. Περισσότερα από δύο εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις είναι χωρίς ρεύμα και έχουν αναφερθεί «αρκετοί θάνατοι» στις ακτές του Ατλαντικού. Στο St Peterburg στη δυτική ακτή, ξηλώθηκε η οροφή ενός γηπέδου μπέιζμπολ της Major League.

Ο Μίλτον έρχεται δύο εβδομάδες μετά τον τυφώνα Helene που σκότωσε τουλάχιστον 225 ανθρώπους στη Φλόριντα, τη Τζόρτζια, τη Νότια Καρολίνα, το Τενεσί, τη Βιρτζίνια και τη Βόρεια Καρολίνα.

Το μάτι του Μίλτον πλησίαζε στις 12.00 ώρα Ελλάδος το ακρωτήριο Κανάβεραλ στην ανατολική ακτή της Φλόριντα, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC).

Ο οργανισμός αναφέρει ότι η καταιγίδα έχει διατηρήσει ανέμους 83 μίλια/ώρα. Μια ριπή 92 μίλια/ώρα έχει επίσης καταγραφεί σε μετεωρολογικό σταθμό στην παράκτια πόλη Marineland.

Το NHC λέει ότι αυτή θα είναι η τελευταία ωριαία ενημέρωση θέσης για τον Milton, επειδή σύντομα θα κινηθεί υπεράκτια.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις