Τετάρτη, 9 Οκτ.
24oC Αθήνα

Τυφώνας Μίλτον: TikToker αρνείται να φύγει από τη βάρκα του γιατί «τον προστατεύει ο Θεός»

Τυφώνας Μίλτον: TikToker αρνείται να φύγει από τη βάρκα του γιατί «τον προστατεύει ο Θεός»

Την ώρα που οι αρχές στη Φλόριντα προειδοποιούν πόρτα – πόρτα τους κατοίκους να φύγουν από τα σπίτια τους καθώς ο τυφώνας Μίλτον πλησιάζει απειλητικά, υπάρχουν και κάποιοι που δεν λένε να συμμορφωθούν στις αγωνιώδεις εκκλήσεις.  

Ένας άνδρας από τη Φλόριντα, με το παρατσούκλι «υπολοχαγός Νταν» αρνήθηκε προκλητικά να εγκαταλείψει το σκάφος του στον Κόλπο της Τάμπα, παρόλο που ο κυκλώνας Μίλτον αναμένεται να πλήξει την περιοχή απόψε (09.10.2024),

Ο άνδρας, ο οποίος χρησιμοποιεί το όνομα Joe Sea, μίλησε από το σκάφος του στο λιμάνι της Τάμπα και εξήγησε γιατί αισθάνεται περισσότερο ασφαλής στη θάλασσα παρά στην ξηρά. 

Σε βίντεο που κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο, ο Τζο εξηγεί ότι ο «Θεός» του είπε να «βγει και να πάρει ένα σκάφος». «Με προστατεύει. Είμαι σε καλή κατάσταση. Δεν αγχώνομαι καθόλου», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Τζο δήλωσε ότι δεν θα φοράει σωσίβιο και μπορεί να «κολυμπάει σε κύκλους» αν χρειαστεί. 

«Το νερό θα έρθει, θα ανέβει. Αν είσαι στην ξηρά, θα πλημμυρίσεις. Κινδυνεύεις να πνιγείς. Εγώ είμαι σε ένα σκάφος, οπότε το σκάφος ανεβαίνει με το νερό… είναι πραγματικά το πιο ασφαλές μέρος να βρίσκεσαι, πάνω στο σκάφος μου», εξηγεί.

Ο Τζο έχει πάνω από 100.000 ακόλουθους στο TikTok, καθώς μοιράζεται τις θαλασσινές του περιπέτειες. 

https://www.tiktok.com/@terrenceconcannon/video/7423532074436463902

Όπως αναφέρει η Daily Mail οι θαυμαστές του έχουν προσφερθεί να του καλύψουν τα έξοδα για ένα δωμάτιο σε μοτέλ ή να του παράσχουν καταφύγιο σε άλλες πολιτείες.

Ωστόσο, ο ίδιος παραμένει πεπεισμένος ότι είναι πιο ασφαλής στη θάλασσα.

«Ο Θεός με προστατεύει», επαναλαμβάνει ο Τζο σε άλλο βίντεο.

«Κάνω αυτό που μου είπε να κάνω. Δεν έστειλε κανέναν να με βγάλει από εδώ. Και όποιος προσπαθήσει να με βγάλει από εδώ, δεν είναι από τον Θεό, επειδή ο Θεός μου είπε ότι αυτό είναι το σωστό για μένα και γι’ αυτό το κάνω».

@terrenceconcannon

Lieutenant Dan is the man

♬ original sound – djsleeper

Η αστυνομία της Τάμπα είναι ανάμεσα σε εκείνους που προσπαθούν να τον πείσουν να μετακινηθεί και να βρει καταφύγιο πριν να είναι αργά. 

Οι θαυμαστές του, του εύχονται τα καλύτερα και ελπίζουν ότι θα παραμείνει ασφαλής κατά τη διάρκεια της καταιγίδας.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις