Site icon NewsIT

Τυφώνας Μίλτον: Σώος και αβλαβής ο «Υπολοχαγός Νταν» που πέρασε τη νύχτα στο σκάφος του

10.10.2024 | 10:38
Τυφώνας Μίλτον: Σώος και αβλαβής ο «Υπολοχαγός Νταν» που πέρασε τη νύχτα στο σκάφος του

Πολλοί κάτοικοι της Φλόριντα επέλεξαν να παραμείνουν παρά τη ρητή εντολή των Αρχών τη «φύγετε ή θα πεθάνετε» λόγω του τυφώνα Μίλτον. Ανάμεσά τους και ο άνδρας με το πατρατσούκλι «υπολοχαγός Νταν» (Lieutenant Dan) που έγινε viral στα social media επειδή δήλωσε ότι θα μείνει στο σκάφος του κατά τη διάρκεια της θεομηνίας καθώς τον «προστατεύει ο Θεός».

Την ώρα που ο τυφώνας Μίλτον συνεχίζει το σαρωτικό πέρασμά του στην κεντρική Φλόριντα αφήνοντας πίσω του νεκρούς, εκατομμύρια πολίτες χωρίς ρεύμα και ρημαγμένα σπίτια και μαγαζιά, ο «υπολοχαγός Νταν» αρνήθηκε να εγκαταλείψει το σκάφος του και πέρασε το βράδυ του εκεί.

Όπως φαίνεται από τα βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου είναι καλά στην υγεία του.

«Υπολοχαγέ Νταν είσαι καλά;» τον ρωτάει ένας άντρας. «Ναι, είμαι καλά» απαντάει εκείνος ξεπροβάλλοντας από το σκάφος του το οποίο δεν λέει να εγκαταλείψει. 

Όπως είπε δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα. 

Η αίσθηση που έχει προκαλέσει ο συγκεκριμένος άνδρας έφερε αντίδραση και από τις τοπικές αρχές, με την δήμαρχο της Τάμπα Τζέιν Κάστορ να κάνει έκκληση σε ζωντανή μετάδοση προς τον συγκεκριμένο άνθρωπο να μεταβεί σε ασφαλές καταφύγιο της περιοχής.

Ο «υπολοχαγός Νταν» αρνήθηκε και απάντησε πως θα παραμείνει στο σκάφος του καθώς όπως είπε «εάν τα νερά πλημμυρίσουν τα πάντα το σκάφος θα είναι το μοναδικό πράγμα που θα σωθεί από την καταστροφή».

Τον κατά κόσμο Joe Sea, επισκέφθηκαν δεκάδες εθελοντές αλλά και οι αστυνομικές αρχές της Τάμπα, αλλά δεν κατάφεραν να τον μεταπείσουν.

«Το νερό θα έρθει, θα ανέβει. Αν είσαι στην ξηρά, θα πλημμυρίσεις. Κινδυνεύεις να πνιγείς. Εγώ είμαι σε ένα σκάφος, οπότε το σκάφος ανεβαίνει με το νερό… είναι πραγματικά το πιο ασφαλές μέρος να βρίσκεσαι, πάνω στο σκάφος μου», εξηγούσε σε ένα από τα βίντεό του στο TikTok. 

Τα βίντεο με τον «υπολοχαγό Νταν» στο TikTok έχουν εκατομμύρια views, ενώ υπάρχει και ένας λογαριασμός που έχουν ανοίξει στο όνομά του άνθρωποι που τον γνωρίζουν στην περιοχή, στον οποίο μέσα σε τρεις ώρες είχαν συγκεντρωθεί ηλεκτρονικά αρκετές χιλιάδες δολάρια.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version