Τετάρτη, 9 Οκτ.
25oC Αθήνα

Τυφώνας Μίλτον: «Θα πέσουν μέσα σε λίγες ώρες 300 με 400 χιλιοστά νερού», λέει ο Καλλιάνος

Τυφώνας Μίλτον: «Θα πέσουν μέσα σε λίγες ώρες 300 με 400 χιλιοστά νερού», λέει ο Καλλιάνος
REUTERS/Lorenzo Hernandez

Αντιμέτωπη με τον τυφώνα Μίλτον βρίσκεται η Φλόριντα που πλησιάζει στην περιοχή και συνοδεύεται από ακραία φαινόμενα.

Για τον τυφώνα Μίλτον μίλησε στην εκπομπή Live News ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος επιβεβαιώνοντας ότι η Φλόριντα θα περάσει δύσκολες στιγμές.

«Οι κάτοικοι θα βιώσουν πολύ δύσκολες καταστάσεις στην περιοχή. Είναι ένας τυφώνας που έχει 15 με 20 χρόνια να χτυπήσει με τέτοια σφοδρότητα. Χρειάζεται μια ιδιαίτερη προσοχή», ανέφερε ο Γιάννης Καλλιάνος και έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για όσα θα συμβούν στη Φλόριντα.

«Θα πέσουν μέσα σε λίγες ώρες 300 με 400 χιλιοστά νερού κάτι το οποίο δείχνει και την σφοδρότητα του φαινομένου. Θα υπάρχουν επίσης άνεμοι που θα ξεπεράσουν τα 200 χλμ την ώρα. Από αυτό τον συνδυασμό μπορεί κάποιος να καταλάβει πόσο δύσκολη θα είναι η κατάσταση. Οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν αποχωρήσει από τις περιοχές τους, αλλά τα μέρη αυτά θα βιώσουν τη σφοδρότητα της φύσης όσο δεν την έχουν βιώσει τα τελευταία 15 με 20 χρόνια. Μπορεί να ακούγονται λίγο υπερβολικά, αλλά η σφοδρότητα του φαινομένου θα είναι ισχυρή».

Επισήμανε ακόμα ότι οι άνεμοι θα ξεπεράσουν τα 12 μποφόρ. «Οι δυτικές ακτές της Φλόριντας που θα δεχτούν το πρώτο ‘’μπάσιμο’’ του τυφώνα με ανέμους πάνω από 12 μποφόρ και που θα ξεπεράσουν τα 200 χλμ την ώρα, θα είναι περιοχές που θα αντιμετωπίσουν πολλά και εκτεταμένα προβλήματα.

Αν τα προγνωστικά στοιχεία επαληθευτούν θα είναι μια ακραία κατάσταση που θα βιώσουν όλες αυτές οι περιοχές».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις