Κόσμος

Τυφώνας Χάρβεϊ: Εικόνες αποκάλυψης! «Έρχονται καταστροφικές πλημμύρες»

- Ο τυφώνας Χάρβεϊ προκαλεί τρόμο στις ΗΠΑ - Έφτασε στο Τέξας με ανέμους που ξεπερνούσαν τα 200 χιλιόμετρα την ώρα! - Υποβαθμίστηκε στην κατηγορία 1 και οι άνεμοι ξεπερνούν τα 140 χλμ/ώρα - Οι ειδικοί περιμένουν πλημμύρες που θα απειλήσουν ζωές! - Συμβουλή σοκ από δήμαρχο: Γράψτε στο μπράτσο σας το όνομα και τον αριθμό ασφάλισης για να σας αναγνωρίσουν!

Πανικός και τρόμος. Αυτό επικρατεί στις ΗΠΑ τις τελευταίες ώρες, καθώς ο τυφώνας Χάρβεϊ έχει ξεκινήσει ήδη το καταστροφικό του ταξίδι!

Κατέστρεψε περιουσίες στο πέρασμά του από τις ακτές του Τέξας ο τυφώνας Χάρβεϊ, ο χειρότερος που θα “χτυπήσει” τις ΗΠΑ από το 2005. Μπορεί να έχει υποβαθμιστεί πλέον στην κατηγορία 1 αλλά οι ειδικοί προειδοποιούν πως… τώρα αρχίζουν τα δύσκολα!

Οι τυφώνας Χάρβεϊ έφτασε (ξημερώματα Σαββάτου ώρα Ελλάδας) στις ακτές του Τέξας ενισχυμένος στην κατηγορία 4 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον.

Δείτε live εικόνα

https://www.youtube.com/watch?v=4VoL5PMVRfE

https://www.facebook.com/FOX13TampaBay/videos/vb.159207208524/10155075359688525/?type=3&theater

Θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν τα πάντα, κατέστρεψαν σπίτια, έριξαν φανάρια, παρέσυραν αυτοκίνητα.

Μερικές ώρες αργότερα, όταν έφτασε στο νοτιονανατολικό Τέξας, ο Χάρβεϊ είχε πια υποβαθμιστεί στην κατηγορία 1. Ακόμη κι έτσι, όμως, οι άνεμοι έφταναν τα 144 χιλιόμετρα την ώρα!

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ προειδοποίησε ότι το Τέξας βρίσκεται μόλις στην αρχή μεγάλων πλημμυρών, που δεν αποκλείεται να φτάσουν ακόμη και το ένα μέτρο!

Ο τυφώνας έπληξε την πόλη Κόρπους Κρίστι περίπου την Παρασκευή στις 22:00 (τοπική ώρα, 06:00 σήμερα ώρα Ελλάδας) με ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα 209 χιλιομέτρων την ώρα. Τρεις ώρες αργότερα επέστρεψε σε μια κοντινή περιοχή. Οι 320.000 κάτοικοι του Κόρπους Κρίστι έχουν λάβει οδηγίες να την εγκαταλείψουν.

Χαρακτηριστική εικόνα του τι προκαλεί ο Χάρβεϊ η προσπάθεια του δημοσιογράφου του Fox News, Στίβ Χάριγκαν, ο οποίος κινδύνευσε για να μεταφέρει την εικόνα στο Κόρπους Κρίστι!

Ο τυφώνας αναμένεται να κινείται επί ημέρες αργά πάνω από τις ακτές των Πολιτειών του Τέξας και της Λουιζιάνα, που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση καταστροφής προκειμένου να καταστεί δυνατή η χορήγηση βοήθειας από το ομοσπονδιακό κράτος.

Εκτιμάται ότι θα πέσουν έως και 90 εκατοστά βροχής και η στάθμη της θάλασσας μπορεί να ανέβει ακόμη και κατά 4 μέτρα!

Η πόλη Ρόκπορτ φάνηκε να επλήγη περισσότερο από τον τυφώνα, λίγες ώρες αφού ο δήμαρχός της κάλεσε όποιον επιλέξει να μείνει στο σπίτι του να γράψει το όνομά του και τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης του στο χέρι του ώστε να μπορέσει να ταυτοποιηθεί σε περίπτωση θανάτου ή τραυματισμού!

harvey

Ζημιές

Ένα λύκειο, ένα ξενοδοχείο, ένα συγκρότημα κατοικιών, καθώς και άλλα κτίρια υπέστησαν ζημιές, σύμφωνα με τους διασώστες και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Κάποια από αυτά χρησιμοποιούνταν ως καταφύγια.

«Αυτή τη στιγμή είμαστε αποκλεισμένοι και δεν μπορούμε να πάμε πουθενά», δήλωσε ο Στιβ Σιμς, ένας εθελοντής πυροσβέστης στο Ρόκπορτ. «Έχουμε ακούσει φήμες για χιλιάδες πράγματα, δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τίποτε διότι δεν έχουμε δει τίποτε. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα, αλλά δεν γνωρίζουμε ποια», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Σιμς, έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση και η πρόσβαση στο Διαδίκτυο, ενώ προβλήματα αντιμετωπίζουν και τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

Έως και 6 εκατομμύρια άνθρωποι εκτιμάται ότι βρίσκονται στον δρόμο του τυφώνα Χάρβεϊ, καθώς και η καρδιά της πετρελαιοπαραγωγής των ΗΠΑ. Οι επιπτώσεις του τυφώνα στα διυλιστήρια έχουν ήδη προκαλέσει αύξηση των τιμών των καυσίμων.

Ενισχυμένος από τα ζεστά νερά του Κόλπου του Μεξικού, ο Χάρβεϊ γίνεται ο πρώτος τυφώνας κατηγορίας 4 που πλήττει τις ΗΠΑ μετά τον Τσάρλι το 2004 και ο πρώτος που πλήττει το Τέξας μετά την Κάρλα το 1961.

Περίπου 45 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Κόρπους Κρίστι, 160 χιλιόμετρα μακριά από τις ακτές, κοντά στην πόλη Γκάλβεστοουν ο τυφώνας Χάρβεϊ προκάλεσε κάποιες διακοπές ηλεκτροδότησης.

Καθώς άρχισαν να ενισχύονται οι άνεμοι στη Βικτόρια ένα καλώδιο μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος που έπεσε προκάλεσε πυρκαγιά σε ένα σπίτι, σύμφωνα με το γραφείο του τοπικού σερίφη.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, περίπου το 65% των 65.000 κατοίκων αψήφησαν τη διαταγή για εκκένωση.

Αν και χιλιάδες έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους, πολλοί είναι αυτοί που έχουν μείνει, συγκεντρώνοντας αποθέματα σε τρόφιμα, καύσιμα, και τοποθετώντας σάκους με άμμο έξω από τα σπίτια τους, προκαλώντας την αγανάκτηση των τοπικών αρχών.

«Προτείνουμε, αν οι άνθρωποι μείνουν εδώ, να γράψουν με μαρκαδόρο στο χέρι τους το όνομά τους και τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης», τόνισε ο δήμαρχος του Ρόκπορτ Πάτρικ Ρίος.

«Δεν μας αρέσει να μιλάμε για αυτά τα πράγματα. Δεν είναι κάτι που μας αρέσει, αλλά είναι η πραγματικότητα. Οι άνθρωποι δεν ακούν».

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Δανία σηκώνει το γάντι και απαντά στις δηλώσεις του Τζέι Ντι Βανς από τη Γροιλανδία - «Δεν απευθύνονται έτσι σε συμμάχους»
«Η Δανία δεν έκανε καλή δουλειά για τον λαό της Γροιλανδίας» είπε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Δανού πρωθυπουργού
Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς στη Γροιλανδία
Απελπισία στα χαλάσματα μετά τον φονικό σεισμό στη Μιανμάρ - Σοκαριστικό βίντεο με μαίες που προσπαθούν να σώσουν νεογέννητα
«Δεν νομίζω ότι υπάρχει ελπίδα» λέει 25χρονος που προσπάθησε να σώσει τη γιαγιά του και τους θείους του από γκρεμισμένο κτήριο - Η στιγμή που γυναίκα γεννά στον δρόμο
Σωστικά συνεργεία στα συντρίμμια κτιρίου στη Μπανγκόκ
Η στιγμή που τα νερά πισίνας σαρώνουν πεζούς στην Κίνα λόγω του σεισμού των 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ - Συγκλονιστικό βίντεο
Οι κάτοικοι στη Γιουνάν της Κίνας, στα σύνορα με τη Μιανμάρ, έζησαν εφιαλτικές στιγμές όταν εξαιτίας του σεισμού των 7,7 Ρίχτερ ξεχείλισαν το νερό της πισίνας σε ταράτσα κτιρίου
Νερά πισίνας σαρώνουν πεζούς στη Γιουνάν της Κίνας μετά τον σεισμό των 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ
«Και η Ελλάδα κινδυνεύει από σεισμούς όπως αυτός στη Μιανμάρ» λέει ο Άκης Τσελέντης
«Ακόμα και μακρινοί σεισμοί μεγέθους 7,5 έως 8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ μπορούν να επηρεάσουν στην Ελλάδα τα πολύ ψηλά κτίρια, μεγάλες γέφυρες, αγωγούς παροχής φυσικού αερίου και ανεμογενήτριες»
Διασώστες στα συντρίμμια κτιρίου μετά τον σεισμό στη Μιανμάρ