Τρίτη, 15 Οκτ.
25oC Αθήνα

Τυνησία: Ατύχημα με γιοτ Σαουδάραβα πρίγκιπα – Ανήκε στον Τραμπ και «έπαιξε» σε ταινία του Τζέιμς Μποντ

Τυνησία: Ατύχημα με γιοτ Σαουδάραβα πρίγκιπα – Ανήκε στον Τραμπ και «έπαιξε» σε ταινία του Τζέιμς Μποντ
Το γιοτ «Kingdom 5-KR» σε εικόνα από youtube

Το σούπερ γιοτ κατέληξε στον προβλήτα λιμανιού στην Τυνησία, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματίες. Παλιότερα ανήκε στον Ντόναλντ Τραμπ, ενώ το είχαμε δει και στην ταινία «Never Say Never Again» του Τζέιμς Μποντ.

Το ατύχημα στην Τυνησία προκάλεσε υλικές ζημιές στο γιοτ «Kingdom 5-KR», που ανήκει στον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ. Οι έρευνες θα δείξουν αν υπήρξε βλάβη ή κακός χειρισμός από τον καπετάνιο. Σε κάθε περίπτωση, το «πλωτό παλάτι» δεν σταμάτησε στο σημείο που θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να καταλήξει στον προβλήτα του λιμανιού.

Στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν έχουν αποτυπωθεί οι ζημιές στο αξίας 91 εκατομμυρίων δολαρίων γιοτ το οποίο παλαιότερα ανήκε στον Ντόναλντ Τραμπ ενώ έχει εμφανιστεί και σε ταινία του Τζέιμς Μποντ.

Το ατύχημα σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή 11 Οκτωβρίου του 2024 στην μαρίνα της πόλης Μπιζέρτε στην Τυνησία.

Σύμφωνα με μαρτυρίες «το γιοτ δεν κατάφερε να σταματήσει εγκαίρως και έπεσε στον προβλήτα». Το γιοτ έπεσε στον προβλήτα με την πλώρη αν και ο καπετάνιος έριξε την άγκυρα για να μειώσει την ταχύτητά του.

Το Kingdom 5-KR έχει περάσει και από τα χέρια του Σουλτάνου του Μπρουνέι, ο οποίος στη συνέχεια το πούλησε το 1988 στον Ντόναλντ Τραμπ με τον Αμερικανό μεγιστάνα να το μετονομάζει σε Trump Princess.

Την κατασκευή του γιοτ, το 1980, είχε ζητήσει ο Σαουράραβας δισεκατομμυριούχος και έμπορος όπλων Αντνάν Κασόγκι, ο οποίος είχε καταβάλει 100 εκατομμύρια δολάρια και το είχε ονοματίσει Nabila.

Το 1983 το γιοτ είχε κάνει ένα «πέρασμα» στην ταίνια «Never Say Never Again» του Τζέιμς Μποντ ως το αρχηγείο του κακού Μαξιμίλιαν Λάργκο.

Το Kingdom 5-KR μπορεί να φιλοξενήσει 22 άτομα και 31 άτομα πλήρωμα. Διαθέτει 11 μεγάλα δωμάτια, πέντε καταστρώματα, πισίνα, σινεμά, κομμωτήριο και πλήρεις υγειονομικές εγκαταστάσεις συμπεριλαμβανομένου ενός χειρουργικού τραπεζιού.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις