Site icon NewsIT

Τζέι Ντι Βανς σε Γερμανία: Αποβιομηχανοποιείτε την οικονομία για μια γελοία πολιτική στην πράσινη ενέργεια

17.07.2024 | 18:10
Τζέι Ντι Βανς σε Γερμανία: Αποβιομηχανοποιείτε την οικονομία για μια γελοία πολιτική στην πράσινη ενέργεια

Republican vice presidential nominee J.D. Vance gestures as he is joined onstage by Donald Trump Jr. during his walk-thru ahead of Day 2 of the Republican National Convention (RNC), at the Fiserv Forum in Milwaukee, Wisconsin, U.S., July 16, 2024. REUTERS/Mike Segar

Ο Τζέι Ντι Βανς, υποψήφιος του Ντόναλντ Τραμπ για την θέση του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, είχε βάλει στο στόχαστρο και τη Γερμανία σε παλιότερες δηλώσεις του.

Οι δηλώσεις του Τζέι Ντι Βανς περί γελοίας πολιτικής για την πράσινη ενέργεια μπορεί να κάνουν τις σχέσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Γερμανία να «παγώσουν», σύμφωνα με την εφημερίδα BILD.

Ο Τζέι Ντι Βανς, ο οποίος συμμετείχε και στην τελευταία Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, αναμένει από το Βερολίνο να κάνει περισσότερα για την Ουκρανία και θεωρεί αντιφατική την πολιτική της κυβέρνησης.

«Αποβιομηχανοποιείτε την ίδια σας την χώρα, ενώ ταυτόχρονα λέτε ότι ο Πούτιν πρέπει να ηττηθεί με κάθε τρόπο. Αφού λοιπόν πρέπει να ηττηθεί πάση θυσία, τότε αγαπητοί φίλοι Γερμανοί, σταματήστε να αποβιομηχανοποιείτε την οικονομία σας στο όνομα μιας γελοίας πολιτικής για την πράσινη ενέργεια», δήλωσε από το Μόναχο, καλώντας την Ευρώπη «να αναλάβει πιο επιθετικό ρόλο για την ασφάλειά της».

Αναφερόμενος στο ΝΑΤΟ, ο Τζ.Ντ. Βανς ξεκαθάρισε ότι δεν θεωρεί ότι οι ΗΠΑ πρέπει να αποχωρήσουν από την Συμμαχία ή να εγκαταλείψουν την Ευρώπη. «Νομίζω όμως ότι θα πρέπει να επαναπροσδιοριστούμε», υπογράμμισε, διευκρινίζοντας ότι το ζήτημα δεν αφορά μόνο τα χρήματα που δαπανώνται. «Πόσες μηχανοκίνητες ταξιαρχίες μπορεί να συγκεντρώσει αύριο η Γερμανία; Ίσως μία», είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας πάντως στην BILD η Μέρι Κίσελ, πρώην συνεργάτης του υπουργού Εξωτερικών του Ντόναλντ Τραμπ Μάικ Πομπέο, εκτιμά ότι μια κυβέρνηση Τραμπ-Βανς θα έβλεπε την Γερμανία ως σύμμαχο. «Θα περίμεναν εύλογα από το Βερολίνο να τηρήσει τις υποσχέσεις του, ειδικά με δύο πολέμους που μαίνονται στην περιοχή», προσθέτει.

Σολτς: Φλογερός υποστηρικτής του δεξιού λαϊκιστή Τραμπ

Τον Ιούλιο του 2023 ωστόσο ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, αναφερόμενος στο βιβλίο του κ. Βανς «Hillibily Elegy», το οποίο γράφτηκε το 2016 και πραγματεύεται την κρίση της λευκής εργατικής τάξης στις ΗΠΑ, είχε κάνει λόγο για «συγκινητικό» έργο, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι οι θέσεις που εξέφρασε αργότερα ο συγγραφέας του είναι όμως «τραγικές». «Από αυτοαποκαλούμενος συντηρητικός αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ, με οξεία ανάλυση των αδικιών της αμερικανικής κοινωνίας που βρίσκει διέξοδο μόνο με την τύχη και τη στρατιωτική του καριέρα, ο Βανς φαίνεται τώρα να έχει μετατραπεί σε φλογερό υποστηρικτή αυτού του δεξιού λαϊκιστή προκειμένου να κερδίσει την υποστήριξή του», δήλωσε ο κ. Σολτς και πρόσθεσε ότι το βιβλίο τον βοήθησε όμως να καταλάβει τα αίτια του Τραμπισμού.

«Με βοήθησε επίσης να ακονίσω τη δική μου κατανόηση για το τι είναι σημαντικό για τη σύγχρονη, προοδευτική, θα έλεγα τη σοσιαλδημοκρατική πολιτική στον 21ο αιώνα. Οι πολλοί που εργάζονται, μοχθούν και κρατούν τον τόπο σε λειτουργία, πρέπει να παραμείνουν στο επίκεντρο. Πρέπει να έχουν την προοπτική ενός καλού μέλλοντος για τους εαυτούς τους και τα παιδιά τους και να αντιμετωπίζονται με σεβασμό», δήλωσε ο καγκελάριος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version