Κόσμος

Τζέιμς Μποντ: Πέθανε ο θρυλικός “κακός” Hugo Drax

Ήταν ο δαιμόνιος Hugo Drax, αντίπαλος του Τζέιμς Μποντ, Ρότζερ Μουρ, στην ταινία του 1979 “Επιχείρηση Μουνρέικερ”. Ο ηθοποιός Μάικλ Λονσντέιλ που ενσάρκωνε τον “κακό” έφυγε σε ηλικία 89 ετών από τη ζωή.

Ο Λονσντέιλ ως Hugo Drax ήθελε να αφανίσει την ανθρωπότητα αλλά τον εμπόδισε ο ανίκητος Τζέιμς Μποντ, στην ταινία που απογείωσε την δημοτικότητά του. Ερμήνευσε μοναδικά τον παράφρονα Hugo Drax που εκτόξευε σφαίρες με αέριο νεύρων από τον διαστημικό του σταθμό. Στόχος του να αποικίσει τον πλανήτη με τη δική του, ανώτερη φυλή.

Με αφετηρία τον πρωταγωνιστικό του ρόλο ως “τρελού επιστήμονα” απέναντι στον πράκτορα 007, ο Μάικλ Λονσντέιλ υποδύθηκε πολλούς και σημαντικούς ρόλους. Συγκεκριμένα, εμφανίστηκε σε περισσότερες από 180 ταινίες και τηλεοπτικές σειρές μεταξύ των οποίων το θρίλερ “The Day of the Jackal”, η κινηματογραφική μεταφορά του βραβευμένου με Μπούκερ μυθιστορήματος του Kazuo Ishiguro “Τα απομεινάρια μιας μέρας”, αλλά και το “Μόναχο” του Στίβεν Σπίλμπεργκ.

https://youtu.be/vh0HJds_Lqo

https://youtu.be/bOF384QadVE

Γεννημένος στη Γαλλία, με πατέρα Άγγλο και μητέρα Γαλλοϊρλανδή, ο Λονσντέιλ σπούδασε ζωγραφική στο Παρίσι αλλά τελικά τον κέρδισε η υποκριτική.

Ήταν 24 ετών όταν υποδύθηκε τον παρθενικό θεατρικό του ρόλο για να συνεχίσει δυναμικά με δεκάδες συμμετοχές τόσο σε αγγλικές όσο και σε γαλλικές κινηματογραφικές παραγωγές.

Το 2011, μάλιστα, απέσπασε βραβείο Cezar Β΄ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία “Of Gods and Men”.

πληροφορίες από theguardian.com

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέα έρευνα αποκαλύπτει τι συνέβη τις τελευταίες ώρες στον Τιτανικό πριν χτυπήσει το παγόβουνο
«Διατήρησαν τα φώτα και το ρεύμα σε λειτουργία μέχρι το τέλος, για να δώσουν χρόνο στο πλήρωμα να εκτοξεύσει τις σωσίβιες λέμβους με ασφάλεια με κάποιο φως αντί για απόλυτο σκοτάδι»
Το κουφάρι του Τιτανικού βρίσκεται δυόμισι μίλια κάτω στον πυθμένα του Βόρειου Ατλαντικού