Κόσμος

Τζένιφερ Μόργκαν: Η Αμερικανίδα επικεφαλής της Greenpeace, νέα υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας

Η επικεφαλής της Greenpeace Τζένιφερ Μόργκαν ετοιμάζεται να ορκιστεί  υφυπουργός Εξωτερικών στη Γερμανία. Θα εκτελεί χρέη ειδικής εκπροσώπου για τη διεθνή πολιτική για το κλίμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού Der Spiegel, την μέχρι τώρα επικεφαλής της οργάνωσης Greenpeace, Τζένιφερ Μόργκαν, προτίθεται να διορίσει ως υφυπουργό Εξωτερικών και ειδική εκπρόσωπο για τη διεθνή πολιτική για το κλίμα η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών, Αναλένα Μπέρμποκ.

 

Όπως επισημαίνει το Spiegel, ο διορισμός της Αμερικανίδας ακτιβίστριας αναμένεται να εγκριθεί στο υπουργικό συμβούλιο της Τετάρτης (09.02.2022), ωστόσο υφυπουργός θα γίνει αργότερα, καθώς χρειάζεται προηγουμένως να λάβει τη γερμανική υπηκοότητα.

Η σχετική αίτηση έχει υποβληθεί ως «κατεπείγουσα», αναφέρει το περιοδικό, το οποίο εξηγεί ότι η κυρία Μπέρμποκ γνωρίζει εδώ και χρόνια την κυρία Μόργκαν, από διεθνή συνέδρια με θέμα το περιβάλλον.

 

Η Αμερικανίδα ζει ήδη στο Βερολίνο και έχει σπουδάσει πολιτικές επιστήμες και γερμανική φιλολογία, ενώ έχει διατελέσει και κατά το παρελθόν σύμβουλος της κυβέρνησης του Βερολίνου για θέματα περιβάλλοντος.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Μελάνια Τραμπ έχει γενέθλια και τα γιόρτασε «στον αέρα» με τον Ντόναλντ Τραμπ – «Χρόνια πολλά Πρώτη Κυρία»
Ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε νωρίς από τη Ρώμη λίγο μετά την κηδεία του Πάπα για την κεράσει ένα ρομαντικό δείπνο στο Air Force One για τα 55α γενέθλιά της Μελάνια Τραμπ
Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και η Πρώτη Κυρία Μελάνια Τραμπ αναχωρούν από την Ιταλία στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο