Κόσμος

Τζιχαντιστές: Νέα επίθεση για την κατάληψη της Παλμύρας!

Περισσότεροι από 4.000 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους ανασυντάχθηκαν και εξαπέλυσαν δεύτερη επίθεση για την ανακατάληψη της αρχαίας πόλης Παλμύρα, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, που επικαλούνται το ρωσικό κέντρο παρακολούθησης στη Συρία.

“Παρά τις βαριές απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό, οι τρομοκράτες προσπαθούν όσο πιο πολύ μπορούν να εξασφαλίσουν ένα οχυρό μέσα στην πόλη”, αναφέρει ανακοίνωση του κέντρου, σύμφωνα με το Interfax. “Τα συριακά στρατεύματα μάχονται για την υπεράσπιση της Παλμύρας”.

Το κέντρο ανέφερε πως το Ισλαμικό Κράτος συγκεντρώνει “σημαντικές δυνάμεις” από τα προπύργιά του στη Ράκα και στην Ντέιρ αλ Ζορ.

Νωρίτερα, πρακτορείο ειδήσεων που συνδέεται με τους μαχητές και μια εδρεύουσα στη Βρετανία μη κυβερνητική οργάνωση που καταγράφει τις εξελίξεις στον πόλεμο στη Συρία ανέφεραν πως το Ισλαμικό Κράτος ανακατέλαβε την Παλμύρα έπειτα από τη σύντομη υποχώρησή του εξαιτίας των σφοδρών ρωσικών αεροπορικών βομβαρδισμών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Κίνα έθεσε σε ισχύ τους δασμούς 84% σε αμερικανικά προϊόντα και απαντά στον Τραμπ με ομιλία του Μάο – «Δεν θα υποχωρήσουμε»
«Είμαστε Κινέζοι. Δεν φοβόμαστε τις προκλήσεις. Δεν θα υποχωρήσουμε» διαμηνύει το κινεζικό ΥΠΕΞ με βίντεο από ομιλία του Μάο Τσετούνγκ το 1953
Κινέζοι στρατιώτες παρελαύνουν υπό το βλέμμα του Μάο στην πλατεία Τιανανμέν
Ο Ντόναλντ Τραμπ «πάγωσε» τους δασμούς υπό τον φόβο ενός ολοκληρωτικού παγκόσμιου εμπορικού πολέμου
Η αναδιάταξη της παγκόσμιας οικονομικής τάξης βρίσκεται σε αναμονή και η υπόσχεση του Τραμπ για μια χρυσή εποχή της αμερικανικής μεταποίησης θα πρέπει να περιμένει.
Ο Ντόναλντ Τραμπ