Τετάρτη, 24 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Τζιχαντιστές χρησιμοποιούν την Κύπρο για αποστολή εξοπλισμού και εθελοντών σε Συρία και Ιράκ – VIDEO

Τζιχαντιστές χρησιμοποιούν την Κύπρο για αποστολή εξοπλισμού και εθελοντών σε Συρία και Ιράκ – VIDEO

Αυξάνονται συνεχώς οι πληροφορίες που θέλουν τους Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους να χρησιμοποιούν την Κύπρο ως ενδιάμεσο σταθμό μετακίνησης εθελοντών από και προς το μέτωπο της Συρίας και του Ιράκ, με συλλήψεις και απελάσεις υπόπτων από τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.

Σε μια άλλη ιδιαίτερα ανησυχητική εξέλιξη η υπηρεσίες πληροφοριών της Κυπριακής Δημοκρατίας εντόπισαν, δυστυχώς με καθυστέρηση την μεταφορά 170-200 διπλοκάμπινων 4×4 οχημάτων με κυπριακούς αριθμούς κυκλοφορίας από τις ελεύθερες περιοχές στα κατεχόμενα όπου από το λιμάνι της Αμμοχώστου στάλθηκαν στη εμπόλεμη Συρία.
Ο Διευθυντής του Newsit.com.cy βρέθηκε στο στούντιο του Mega Channel και στην εκπομπή του Δημοσιογράφου Παύλου Μυλωνά προκειμένου να αναλυθούν οι επιπτώσεις και οι κίνδυνοι από την δράση των Τζιχαντιστών τόσο στην Κύπρο όσο και στην ευρύτερη περιοχή και τις προεκτάσεις που αυτές έχουν και στο Κυπριακό.

Times: Προετοιμασίες πολέμου στις βρετανικές βάσεις της Κύπρου

Κομάντος και μαχητικά αεροσκάφη Tornado είναι σε ετοιμότητα να συνδράμουν στις επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους σε Συρία και Ιράκ.

Στο άρθρο αναφέρεται ότι στο παρελθόν οι Κυπριακές κυβερνήσεις ήταν επιφυλακτικές ως προς τη χρήση της βάσης για επιθέσεις εναντίον αραβικών κρατών στην ευρύτερη περιοχή, αλλά η απειλή από το Ισλαμικό Κράτος έχει μεταβάλλει ριζικά τη στάση τους.

Το newsit.com.cy στο Mega: Η απειλή των Τζιχαντιστών πάνω από την Κύπρο – VIDEO

Times: Έτοιμο για πόλεμο το Ακρωτήρι κατά των τζιχαντιστών

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε