Παρασκευή, 19 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Τζο Μπάιντεν: Άλλοι 5 Δημοκρατικοί τον καλούν να αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα

Τζο Μπάιντεν: Άλλοι 5 Δημοκρατικοί τον καλούν να αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα
Reuters

Πέντε ακόμα υψηλόβαθμα στελέχη των Δημοκρατικών, τέσσερις βουλευτές και ένας γερουσιαστής, κάλεσαν δημοσίως σήμερα Παρασκευή (19.7.24) τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να βάλει τέλος στην προεκλογική εκστρατεία του για τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Πρόκειται για τους βουλευτές Τσάι Γκαρσία, Τζάρεντ Χάφμαν, Μαρκ Βίσεϊ και Μαρκ Πόκαν και τον γερουσιαστή από το Νέο Μεξικό, Μάρτιν Χάινριτς.

Τουλάχιστον 24 είναι μέχρι στιγμής οι βουλευτές και γερουσιαστές των Δημοκρατικών που έχουν ζητήσει από τον Μπάιντεν να αποσύρει την υποψηφιότητά του.

Πάντως, η επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Τζο Μπάιντεν, Τζεν Ο’ Μάλεϊ Ντίλον, απέκλεισε την πιθανή παραίτηση του προέδρου των ΗΠΑ, εκφράζοντας την πεποίθησή της ότι θα κερδίσει τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Ο Τζο Μπάιντεν είναι πιο αποφασισμένος από ποτέ να νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ», δήλωσε η Τζεν Ο’ Μάλεϊ Ντίλον στο MSNBC. Ενώ ο πρόεδρος λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις ανησυχίες ορισμένων Δημοκρατικών, έχει δεσμευτεί να αγωνιστεί για να κερδίσει μια δεύτερη θητεία, τόνισε.

Ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με πηγές στην Washington Post, δήλωσε σε συνεργάτες του ότι οι πιθανότητες του Μπάιντεν για να νικήσει στις εκλογές του Νοεμβρίου εξανεμίζονται και ότι πιστεύει πως ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ πρέπει να εξετάσει σοβαρά την υποψηφιότητά του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις